Sunteți amendat pentru că mașina vândută circulă fără rovinietă? Ce vă sfătuiește CNADNR

383
Sunteți amendat pentru că mașina vândută circulă fără rovinietă? Ce vă sfătuiește CNADNR - 5februarierovinietacnadnr-1423139189.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România atrage atenția deținătorilor de autoturisme că, potrivit dispozițiilor legale în vigoare, fapta de a circula fără a deține rovinietă valabilă constituie contravenție continuă și se sancționează cu amendă.

Urmare primirii mai multor sesizări din partea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale, care au semnalat faptul ca deși au înstrăinat vehiculul, au primit procese verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru vehiculul înstrăinat, CNADNR recomandă utilizatorilor ca în urma înstrăinării vehiculului, să se adreseze Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în a cărui rază de competență a fost înmatriculat vehiculul, în vederea depunerii unei notificări cu privire la înstrăinarea vehiculului.

"Menționăm că, notificarea trebuie să fie însoțită obligatoriu de copii ale documentelor justificative (contract de vânzare-cumpărare, certificat de radiere fiscală pentru vehiculul în cauză).

Totodată precizăm că, în situația în care a fost emis proces verbal de constatare a contravenției, utilizatorul poate formula o contestație la procesul verbal emis, în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, la Judecătoria în a cărei circumscripție domiciliază sau își are sediul firma utilizatorului în vederea solicitării de anulare a acestuia", au mai precizat aceștia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
Stire din Social : Anunțul CNADNR care vizează toți șoferii
Pagina a fost generata in 0.3576 secunde