Vă mai încumetați să plecați la drum fără rovinietă? Șoselele, împânzite de puncte de control

255
Vă mai încumetați să plecați la drum fără rovinietă? Șoselele, împânzite de puncte de control - vamaiincumetatirovinieta7-1421947689.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care pleacă la drum trebuie să știe că s-au înmulțit numărul punctelor de control a valabilității rovinietei de pe șoselele și autostrăzile din țara noastră. Marți, 20 ianuarie, angajații Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale România (CNADNR) au anunțat punerea în funcțiune a încă 15 noi puncte fixe de control, astfel că, în prezent, numărul total al punctelor prin care sunt supravegheate principalele artere din țara noastră a ajuns la 66 puncte fixe de control și 14 puncte mobile.

"Precizăm că punctele de control puse în funcțiune sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către șoferi. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar și pentru descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi de a circula fără a deține rovinietă valabilă", au transmis reprezentanții CNADNR.

Niciunul dintre noile puncte de control nu a fost amplasat pe șoselele din județul nostru, ne-a precizat Marin Dima, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța. Astfel că, la ora actuală, pe principalele artere din județul nostru sunt amplasate doar trei puncte fixe de control, respectiv cele două de pe Autostrada Soarelui și o a treia, pe DN 38 (Constanța - Negru Vodă), la kilometrul 211+816, în apropierea localității Movilița. Totodată, șoselele sunt supravegheate de două puncte mobile, adică de două Fiaturi.

Însă alte puncte de control sunt în plan pentru a fi date în folosință, anul acesta, și în Constanța, a precizat Marin Dima. Potrivit CNADNR, la nivelul întregii țări vor fi puse în folosință încă opt puncte de control.

"Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi în mare parte rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în acest mod devenind aproape imposibilă circulația vehiculelor fără rovinietă valabilă", au concluzionat reprezentanții companiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4848 secunde