Supărări în traficul din Constanța. „Unde e fluidizarea circulației, că mai mult au stricat!”

2137
Supărări în traficul din Constanța. „Unde e fluidizarea circulației, că mai mult au stricat!” - fondsensigducanemultumiri8-1604848573.jpg

Articole de la același autor

La jumătate de an de la realizarea sensului giratoriu de la intersecția străzii I. G. Duca cu Bulevardul Mamaia, din municipiul Constanța, și a „resistematizării rutiere” din zonă, șoferii constănțeni se declară nemulțumiți. În loc de fluidizarea promisă, aceștia reclamă că traficul se blochează în cozi interminabile.

În ultimul an, pe străzile municipiului Constanța au avut loc numeroase schimbări: au apărut mai multe sensuri giratorii – unele surprinzătoare, altele desființate între timp! -, mai multe treceri de pietoni și numeroase „sensuri unice”. Invariabil, administrația publică locală a subliniat că aceste schimbări sunt necesare, „în vederea fluidizării traficului”, deși, în destule cazuri, șoferii au reclamat că traficul mai mult a fost încurcat.

Așa se întâmplă, de exemplu, și în ceea ce privește modificările în trafic aduse pe Bulevardul Mamaia, în zona cuprinsă între strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazu. Concret, în zonă a fost realizat un sens giratoriu la intersecția cu strada I.G. Duca, iar în continuare, pe B-dul Mamaia a fost prelungit scuarul median, fiind blocat accesul dinspre strada Ștefan Mihăileanu. În momentul realizării acestor schimbări, administratorul drumului le-a justificat prin faptul că „în zonă se formează blocaje în trafic, din cauza intersecției dintre B-dul Mamaia și strada I.G. Duca, în formă de Y”. La mai bine de jumătate de an de la schimbări, problemele din traficul din zonă nu s-au rezolvat, ci s-au accentuat, reclamă șoferii.

„În prezent, în special în orele de vârf, traficul pe I.G. Duca și pe strada Mihai Viteazu este infernal. Pe strada Mihai Viteazu se formează coadă, de exemplu, până spre Tomis Mall, fiind nevoiți să așteptăm și de trei-patru ori culoarea verde a semaforului. La sensul giratoriu, se formează coadă atât pe I.G. Duca, cât și pe strada Constantin Brătescu. În plus, faptul că au închis scuarul în dreptul străzii Ștefan Mihăileanu, astfel încât nu mai putem să tăiem Bulevardul Mamaia, pentru a ajunge în sensul opus, de exemplu, până la Piața Griviței, pune o presiune suplimentară pe sens și, din nou, îngreunează traficul. Nu am înțeles de ce s-a luat această măsură, a închiderii scuarului, mai ales că zona nu era cunoscută cu accidente rutiere”, ne-a reclamat Alexandru B., șofer constănțean.

Referitor la cele semnalate de șoferii constănțeni, reprezentanții Primăriei Constanța au precizat: „Resistematizarea traficului efectuată pe Bulevardul Mamaia reprezintă soluția proiectantului pentru fluidizarea traficului pe bulevard, decisă în baza unui studiu de trafic și avizată de Poliția Rutieră Constanța”.

Pe de altă parte, se impune precizat că, potrivit reprezentanților IPJ Constanța, Poliția Rutieră Constanța nu a solicitat modificările rutiere din zona respectivă, acestea fiind decise de administratorul drumului, iar rolul oamenilor legii în acest caz fiind unul consultativ. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0019 secunde