Șeful IPJ Constanța, Adrian Constantin Glugă: „Pe străzile din Constanța vor acționa polițiști în civil!”

3742

Articole de la același autor

Numărul cazurilor diagnosticate cu noul coronavirus este în creștere alarmantă de la o zi la alta, iar perspectiva unei noi stări de urgență, care implică restricții dintre cele mai stricte, este din ce mai aproape. În aceste condiții, Poliția a anunțat verificări mai drastice în privința respectării măsurilor de protecție socială. Iar pentru că s-a demonstrat că mulți oameni își trag măștile pe față numai la vederea uniformelor, pe străzi vor acționa polițiști în civil!

Spitalele din județul Constanța destinate tratării cazurilor confirmate cu COVID-19 sunt pline. Deja în unele localități s-a luat măsura suspendării activității în unitățile de alimentație publică, ca măsură preventivă privind limitarea răspândirii noului coronavirus. Cu toate acestea, este dovedit faptul că multe persoane își „amintesc” despre faptul că trebuie să poarte mască de protecție și să păstreze distanțarea socială doar în momentul în care sunt polițiști sau jandarmi în preajmă. „Ne furăm căciula singuri!”, a exclamat comisarul Georgian Drăgan, din cadrul Poliției Române.



„Din experiența acțiunilor desfășurate până în prezent, s-a constatat faptul că în unele cazuri, oamenii respectă aceste măsuri de prevenire doar la vederea forțelor de ordine. Este adevărat, poate nu primiți o amendă, dar riscul la care vă expuneți este foarte mare! Nu ne dorim să fim polițiștii răi și nici să dăm amenzi, dar atunci când oamenii nu înțeleg că încercăm să depunem toate eforturile pentru a-i proteja, trebuie să luăm și astfel de măsuri”, a arătat comisarul Drăgan.

Întâi sfaturi, apoi amenzi usturătoare!

Drept pentru care, polițiștii vor ieși pe stradă și în civil în această perioadă, iar unde vor surprinde oameni care nu poartă masca de protecție – în zonele aglomerate, în mijloacele de transport în comun sau în unitățile comerciale! – vor aplica sancțiuni contravenționale. Această măsură este aplicată și la nivelul județului Constanța.



„Numărul polițiștilor care ies în civil în activități este stabilit în funcție de nevoile operative, de zonele unde se desfășoară activitatea. În primă etapă, inclusiv polițiștii în civil merg pe recomandări, sfătuind oamenii să respecte normele legale în vigoare, dar ulterior, unde se va impune, vor fi luate și măsuri contravenționale”, a declarat pentru „Cuget Liber” comisarul șef Adrian Constantin Glugă, inspector șef al IPJ Constanța.

De precizat că în timpul verii, pe litoral, polițiștii au acționat numai în uniformă, considerându-se că respectiva modalitate este o metodă mai bună pentru „convingerea” turiștilor și constănțenilor să respecte distanțarea socială și să poarte măști.

Menționăm că zilnic polițiștii și jandarmii aplică amenzi pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de Legea 55/2020, privind prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus. De exemplu, în cursul zilei de joi au fost aplicate peste 200 de astfel de sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei. Reamintim că amenzile pentru nepurtarea măștii în spațiile publice închise și zonele aglomerate sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5221 secunde