Sute de hectare au ars luna trecută în județ. Fumatul în spații interzise, principala cauză

434
Sute de hectare au ars luna trecută în județ. Fumatul în spații interzise, principala cauză - incendiu-camp-1720432962.jpg

Articole de la același autor

În luna iunie, salvatorii constănțeni au localizat și lichidat 101 incendii de vegetație uscată, 13 de miriște 13 de culturi de cereale.


Astfel, peste 520 de hectare au fost distruse de flăcări, dintre care 253 erau ocupate de vegetație uscată, 175 de culturi și 92 de miriști, principala cauză fiind fumatul în spații interzise.


Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” susțin că pericolul incendiilor de vegetație uscată este cu atât mai mare dacă acesta se manifestă în apropierea locuințelor, anexelor gospodărești, depozitelor de furaje, pădurilor, plantațiilor, rețelelor electrice, rețelelor de telefonie, sondelor, conductelor ce transportă gaze și lichide combustibile sau căilor de circulație rutiere sau feroviare.


„În cazul acestor incendii, vântul se poate oricând intensifica sau poate să își schimbe brusc direcția și atunci consecințele pot fi dintre cele mai grave. Nu de puține ori au fost înregistrate și victime omenești”, au transmis reprezentanții ISU „Dobrogea”.


Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 de lei la 15.000 de lei, pentru persoanele fizice, și de la 50.000 de lei la 100.000 de lei, pentru persoanele juridice. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4407 secunde