Sute de hectare din județul Constanța, ÎN FLĂCĂRI! ISU Dobrogea a transmis un mesaj RO-ALERT!

228
Sute de hectare din județul Constanța, ÎN FLĂCĂRI! ISU Dobrogea a transmis un mesaj RO-ALERT! - xvegetatiiuscate-1648640992.jpg

Articole de la același autor

Pompierii constănțeni semnalează că în ultima perioadă a avut loc un număr alarmant de mare de arderi necontrolate de vegetație uscată, pe raza județului de la malul mării. Drept pentru care, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a transmis un mesaj de avertizare și informare a cetățenilor, prin sistemul Ro-Alert. Mesajul a fost transmis în localitățile în care s-au înregistrat în mod repetat incendii de vegetație uscată, respectiv Alimanu, Cernavodă, Rasova, Faclia, Oltina, Hârșova, Ciobanu etc.

În perioada 29 – 30 martie, pompierii militari din Constanța au intervenit pentru stingerea a zece incendii de vegetație uscată care au afectat 76,2 hectare de teren. De asemenea, în luna martie a acestui an, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au intervenit pentru stingerea a 63 de incendii de vegetație uscată în urma cărora au fost afectate 343 hectare.

Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol culturile agricole din apropiere, mediul și fauna, locuințele și chiar viețile oamenilor. Fumul degajat poate afecta grav traficul rutier, prin reducerea considerabilă a vizibilității.

„Reamintim măsurile sprecifice de prevenire a acestor tipuri de incendii ce trebuie respectate: nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt; nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de construcţii, materiale ori substanţe combustibile; arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile trebuie efectuată în locuri special amenajate; informați-vă la unitatea administrativ teritorială de care aparțineți în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii; arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale efectuaţi-o numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei; asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi stingeţi jarul după încetarea acesteia; educaţi şi supravegheaţi copiii în vederea interzicerii jocului cu focul”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2246 secunde