Jack, partener canin de nădejde al jandarmilor de la Gruparea Mobilă „Tomis”

289
Jack, partener canin de nădejde al jandarmilor de la Gruparea Mobilă „Tomis” - xjandarmicaine-1648640534.jpg

Articole de la același autor

Jandarmeria Română celebrează, anul acesta, 172 de ani de la înființare. Cu această ocazie, militarii de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța își prezintă cei mai fideli parteneri de misiuni: câinii de serviciu. De aproape 20 de ani, plutonierului adjutant Sercin Gheri activează în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța - Grupa Câini Serviciu, unde a antrenat și executat împreună cu câinii de serviciu numeroase misiuni specifice.

După cum declară Sercin Gheri, drumul de la un cățeluș adorabil de câteva luni la un partener de nădejde echilibrat și ascultător, în acținile specifice jandarmeriei, nu este ușor, necesită multă știință, atenție și pasiune.

Primele luni ale interacțiunii sunt esențiale, atunci se relizează conexiunea de prietenie, atașament între om și câine. Odată realizată această conexiune bazată pe respect și grijă, pentru partenerul canin totul devine o joacă, învățarea comenzilor simple și punerea în practică fiind o plăcere.

Partea grea apare la momentul specializării, când câinele devine acel partener de nădejde al jandarmilor, când trebuie să raspundă la comenzile primite promt și exact în condiții de stres, aglomerație, zgomote și lumini puternice. În prezent, partenerul de nădejde al plutonierului adjutant Sercin Gheri este Jack, un ciobănesc belgian – Malinois, de doi ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.432 secunde