Sute de polițiștii din Constanța, în misiune de Ziua Marinei. Ce trebuie să știți

136
Sute de polițiștii din Constanța, în misiune de Ziua Marinei. Ce trebuie să știți - fond1468427264-1470912465.jpg

Articole recomandate

Cu ocazia sărbătorii Zilei Sfintei Maria, în întreg județul Constanța, peste 400 de polițiști vor intensifica acțiunile pentru combaterea și prevenirea faptelor antisociale, scopul fiind acela de a proteja cetățenii de comiterea oricăror ilegalități.


În perioada 14-16 august a.c., în județul Constanța, oamenii legii vor desfășura acțiuni preventiv-reactive în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.


Astfel, peste 400 de polițiști ai structurilor de investigare a fraudelor, de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, cei care gestionează domeniul armelor și a substanțelor periculoase vor fi prezenți în stradă, suplimentar față de dispozitivul curent. 
Se va acționa pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de natură economico-financiară, pentru protejarea populației împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme, pentru asigurarea unui trafic rutier în siguranță, pentru combaterea și prevenirea infracțiunilor stradale și oricăror fapte de natură să aducă atingere climatului de siguranță publică.


O atenție deosebită se va acorda stațiunilor de pe litoral și zonelor unde se preconizează un aflux numeros de persoane ca urmare a desfășurării diferitelor activități festive sau religioase.
De asemenea, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe căile de comunicație ce converg spre locurile de agrement, pe drumurile naționale și județene, în stațiunile turistice de la malul Mării Negre, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere. Se va acționa cu toate aparatele radar din dotare pentru combaterea excesului de viteză, pentru prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere.


Împreună cu alte autorități ale statului, polițiștii de la Economic vor acționa pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și pentru verificarea legalității activităților desfășurate de unitățile de alimentație publică și de cazare a turiștilor.
În toată această perioadă, oamenii legii vor acționa în sistem integrat cu celelalte cadre ale M.A.I..




Recomandările polițiștilor, pentru ca turiștii să petreacă această sărbătoare în liniște, fără a deveni victime ale infracțiunilor sunt următoarele:


- Atunci când vă aflați în locuri aglomerate, păstrați banii în buzunarele interioare ale vestimentației și supravegheați în permanență bunurile personale. Dacă vă aflați într-o zonă aglomerată, protejați-vă întotdeauna poșeta. Aceasta trebuie să fie imobilizată de braț și să o țineți în partea din față a corpului, lipită de corp;


- Nu vă lăsați atrași în diferite locuri de către indivizi care oferă spre vânzare produse ieftine;


- Când parcați autoturismul, folosiți zonele special amenajate și iluminate, nu lăsați nimic în interiorul acestuia, deoarece orice obiect (suportul unui GPS, telefon mobil, poșetă, rucsac etc.) poate atrage atenția infractorilor;


- Dacă observați persoane sau activități care vi se par suspecte anunțați imediat Poliția la telefonul de urgență 112 și rețineți cât mai multe semnalmente ale persoanelor suspecte;


- Supravegheați-vă în permanență copilul în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenție sunt suficiente ca acesta să se rătăcească ori să se accidenteze. Asigurați-vă că știe numele și numărul de telefon al părinților, precum și adresa la care locuiește. Învățați-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată și să apeleze la un polițist sau la un adult însoțit de un copil;


- Nu purtați ostentativ bijuterii (lănțișoare, brățări, cercei) care pot fi smulse;


- În discoteci sau localuri evitați disputele și altercațiile verbale ori fizice, acestea pot degenera; 


- Nu purtați asupra dumneavoastră arme albe sau de foc, acestea fiind interzise a fi purtate în spații publice, cluburi etc.


Pentru situațiile de urgență în care este amenințată siguranța dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, apelați 112!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9913 secunde