Tânărul în casa căruia a murit Shara, eleva de 16 ani din București, a fost eliberat din arestul preventiv

240
Tânărul în casa căruia a murit Shara, eleva de 16 ani din București, a fost eliberat din arestul preventiv - matteo-1704210983.jpg

Articole de la același autor

Curtea de Apel Bacău a decis, pe data de 29 decembrie 2023, ca Leonardo Matteo Gabor tânărul de 19 ani implicat în decesul elevei Shara Ionăşchiţă din București, să fie eliberat din arestul preventiv.


Curtea de Apel a admis contestația formulată de avocatul tânărului, așa că a hotărât eliberarea acestuia din spatele gratiilor și cercetarea lui în arest la domiciliu.


”...înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Gabor Matteo Leonardo, cercetat în dosarul de urmărire penală nr. 60/D/P/2023 al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Neamț, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, cu măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.12.2023 și până la 27.01.2024 inclusiv.
În temeiul art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatului Gabor Matteo Leonardo obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește, situat în comuna Dumbrava Roșie, fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată pe rolul căreia se află cauza.


În temeiul art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Gabor Matteo Leonardo are următoarele obligații:
a) să se prezinte în fața organelor de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu coinculpații sau cu martorii
Supravegherea inculpatului pe durata arestului la domiciliu va fi exercitată de Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț – Biroul Supravegheri Judiciare, prin postul de Poliție Dumbrava Roșie”, se arată în soluția pe scurt a judecătorilor.


Tânărul a fost arestat după ce Shara, o elevă eminentă din București, a murit la scurt timp după ce a ajuns în casa acestuia.
Echipajul medical sosit în casa din Dumbrava Roșie a constatat că eleva avea hemoragie puternică în zona genitală, iar ulterior, în urma necropsiei, expertiză care a stabilit cauza morții, medicii au descoperit că tânăra prezenta ruptură de vagin.
Tot la necropsie, medicii legiști au descoperit, în urma testelor toxicologice, că eleva de 16 ani avea droguri în sânge, respectiv o intoxicaţie cu metcatinonă, un drog sintetic folosit ca alternativă la metamfetamină, cunoscut şi sub numele de efedronă.
După tragedie, Matteo Gabor a fost reţinut de procurorii DIICOT alături de doi traficanţi de droguri pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0626 secunde