Constanța a furnizat, în 2013, cele mai multe victime ale traficului de carne vie

Târâți în sclavie sau prostituție!

1629
3
Târâți în sclavie sau prostituție! - fondtraficpersoane-1383842930.jpg

Articole de la același autor

Constanța și Bacău au fost, în primul semestru din 2013, principalele județe din țară furnizoare de victime ale traficului de carne vie. Informația a fost făcută publică într-o "Analiză a victimelor", realizată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.
 

Sărăcia și nivelul scăzut de educație rămân, și în 2013, principalele cauze ale traficului de persoane, indiferent că este vorba de exploatarea pentru muncă sau pentru servicii sexuale. Iar, spre deosebire de anii trecuți, când județul Constanța era pe lista județelor preferate ca destinație internă pentru exploatare, anul acesta se află în vârful listei la numărul de victime care au ajuns în mâinile traficanților de carne vie. Alături de Constanța, tot cu mai bine de 40 de victime identificate ca fiind exploatate în primele șase luni ale lui 2013, se află și județul Bacău. La capătul opus al listei se situează Neamț, de unde nu a fost luată nicio victimă pentru a fi exploatată. 


Specialiștii nu pot vorbi, în 2013, de o superioritate a unei forme de exploatare vizavi de cealaltă (pentru muncă sau pentru sex); cifrele le situează pe picior de egalitate. În schimb, se observă o scădere a vârstei victimelor, cele mai multe provenind de la sate și având maxim opt clase absolvite.

Traficantul - rudă sau prieten 


De cele mai multe ori, tânăra care ajunge să se prostitueze în stradă sau cel care muncește ca un sclav pe plantație, în străinătate, sunt prieteni sau chiar rude cu traficantul. 


"Prima acțiune a traficului de persoane, recrutarea, a fost întreprinsă în cele mai multe din cazurile identificate, de către recrutori sau traficanți apropiați victimelor, care făceau parte din cercul de cunoștințe sau de prieteni. Pe al doilea loc în ceea ce privește tipul relației victimelor cu recrutorul și modalitatea prin care acestea sunt recrutate apare acțiunea realizată de persoane necunoscute anterior victimelor", au atras atenția specialiștii agenției.



Prostituție prin anunț la mica publicitate 


În ceea ce privește locul unde ajung fetele să-și vândă serviciile sexuale, specialiștii observă că puține mai ajung pe stradă; cele mai multe sunt cazate într-un apartament, iar proxeneții le racolează clienții prin anunțuri în mass-media. 


"Ponderea victimelor exploatate sexual din total a fost de aproape 45%. Și în această perioadă, exploa-tarea sexuală în locuințe private a înregistrat un număr ridicat de victime identificate", se arată în analiza făcută publică. În schimb, cei exploatați prin muncă ajung să lucreze în sec-torul muncii agricole.



Constănțencele, amăgite cu vorbe de amor 


Câteva dintre dosarele întocmite, anul acesta, unor constănțeni acuzați de proxenetism sunt exemplificatoare. De exemplu, un tânăr de 24 de ani, Silviu Valentin Bercuță, de 24 de ani, din Stupina, poreclit "Ecstasy" pentru că, în anii trecuți a traficat drogul cu aceeași denumire, este acuzat că a convins trei fete, dintre care una minoră, să se prostitueze. Bărbatul nu le lovea, nu le sechestra, ci le făcea să se îndrăgostească de el, după care le ducea într-un apartament din municipiul Constanța, unde le convingea că a-și vinde trupul pentru câteva zeci de lei îi va scoate din sărăcie. 


Același pretext l-au folosit, spun oamenii legii și trei frați din Cernavodă. Potrivit polițiștilor, frații Eugen Nițel, de 29 de ani, Gheorghe Nițel, de 33 de ani, și Ion Nițel, de 32 de ani, și-ar fi trimis, în perioada 2011 - 2013, concubinele în Italia și Spania, pentru practicarea prostituției.


Comentează știrea

AFACEREA TA
8 noiembrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www .cultivareaciupercilor. ro

magic leverag australia
24 mai 2014
magic leverag australia

The is likely to get a new subframe, that will help in making more room for a passenger and hard bags. A larger fairing with the requisite beak will be found at the front end. The bike is expected to come with variable ride modes, traction control, ABS, and optional Dynamic Damping Control electronic suspension. As can be made out, the bike looks almost production ready, and could be unveiled around the last quarter of this year, as a 2015 model. magic leverag australia http://magicleveraghairrollers.tripod.com

honda cbr f4i fairings
3 iunie 2014
honda cbr f4i fairings

Lantas upaya apa yang coba dilakukan Honda untuk memperoleh sepeda motor sport 150cc full fairing yang harganya lebih kompetitif? Caranya dengan memanfaatkan platform CB150 StreetFire untuk disiapkan varian baru "full fairing". honda cbr f4i fairings http://motorcyclefairingshonda.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4363 secunde