Căutați de doi ani pentru a fi încarcerați

Tatăl și doi fii, condamnați pentru tentativă de omor, au fost capturați de luptătorii DIAS

474
Trei bărbați din județul Iași, doi frați și tatăl, au fost luați ca din oală de polițiștii constănțeni și luptătorii DIAS în timp ce se ascundeau într-o fermă din Murfatlar. Indivizii erau căutați de oamenii legii de aproape doi ani după ce au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru tentativă de omor și se sustrăgeau de la executarea pedepsei.
Polițiștii constănțeni aveau infor-mații că cei trei se ascund în județul Constanța, în zona localității Murfatlar, iar în urma unei acțiuni în forță, desfășurată în noaptea de marți spre miercuri, aceștia au fost capturați.
"Polițiștii Serviciului Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri din cadrul IPJ Constanța, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Detașamentului de Intervenții și Acțiuni Speciale, au depistat în noaptea de 23/24.06.2009, în incinta unei ferme din localitatea Murfatlar, pe Dănuț Iorga, de 48 de ani, pe Cătălin Iorga, de 28 de ani și pe Sorin Iorga, de 26 de ani, toți din satul Pietreni, comuna Dolhești, județul Iași, pe numele cărora Tribunalul Iași a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat", se arată într-un comunicat de presă al IPJ.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Constanța, subinspector Radu Croitoru, cei trei au fost luați prin surprindere de acțiunea oamenilor legii, neavând practic timp să opună rezistență sau să încerce să scape.
Comisarul șef Emil Moraru, comandantul DIAS, ne-a declarat că a intervenit cu două echipe tactice deoarece cei trei bărbați sunt deosebit de periculoși, având la activ trei tentative de omor calificat.
În urma acțiunii, tatăl și cei doi fii au fost depuși în arestul Inspectoratului Județean de Poliție, urmând să fie încarcerați la penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepselor.
În decembrie 2007, judecătorii de la Tribunalul Iași au decis condamnarea unei familii întregi din comuna ieșeană Dolhești pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Astfel, tatăl, Dănuț Iorga, a primit trei ani de pușcărie, iar ceilalți patru fii, dintre care doi s-au ascuns mai apoi în Constanța, au primit pedepse diferite. Cătălin Iorga, fiul cel mare, a primit opt ani de închisoare, iar Sorin Iorga a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Ceilalți doi băieți, Claudiu, de 22 de ani, și Marius, de 26 de ani, au primit câte trei ani de închisoare.
Toată povestea a pornit de la un scandal petrecut în 2003 la cârciuma din sat. În urma unei dispute cu un localnic, Sorin Iorga și-a chemat toată familia în ajutor, care a sărit cu bâtele pe țăranul ghinionist.
În urma acestei bătăi, Iulian Moloțac s-a ales cu 85 de zile de îngrijiri medicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9474 secunde