Concurs Telefoane mobile în borcane cu murături pentru deținuții de la Poarta Albă

411

Articole de la același autor

Gardienii de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Poarta Albă descoperă, în mod frecvent, persoane care încearcă să le "paseze" deținuților diverse obiecte interzice. Cele mai frecvente bunuri pe care încearcă să le introducă în unitatea de detenție sunt telefoanele mobile sau cartelele SIM. "Ne confruntăm în mod frecvent cu astfel de situații, iar când îi depistăm anunțăm Poliția Constanța. Împotriva deținutului care beneficiază de vizită nu se ia nicio măsură, dar vizitatorii au interdicție să-i mai viziteze șase luni și în plus sunt cercetați penal", ne-a declarat inspectorul principal Gabi Botezan, purtător de cuvânt al penitenciarului.
Cât privește metodele prin care se încearcă introducerea telefoanelor, reprezentantul unității de detenție a explicat: "Sunt inventivi. Fie introduc bunurile în tocurile încălțărilor, fie în alimente; de exemplu, în pâine sau în borcane cu zacuscă sau murături sau în conserve".
Două persoane s-au ales cu dosare penale după ce au fost surprinse, la sfârșitul săptămânii, cum încercau să introducă bunuri în penitenciar. Niculae Ciucă, de 36 de ani, din Valu lui Traian, este cercetat de polițiști pentru că a vrut să introducă o cartelă SIM unui deținut închis în Secția Valea Seacă, iar Alexandrina Mușat, de 60 de ani, din Osmancea, a vrut să-i dea unui deținut patru telefoane mobile și o cartelă SIM, ascunse în produse alimentare. Amândoi sunt cercetați în libertate și riscă amendă sau închisoare până la doi ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6107 secunde