TELEFONUL, BIJUTERIILE, PORTOFELUL. Știi cum să ai grijă de ele? Care sunt NOILE "ȚINTE" ale TÂLHARILOR din Constanța

1214
4
TELEFONUL, BIJUTERIILE, PORTOFELUL. Știi cum să ai grijă de ele? Care sunt NOILE

Articole de la același autor

Tâlharii care terorizau anul trecut Constanța, smulgând cerceii din urechile bătrânelor, au ajuns după gratii. Acum, în schimb, s-a înmulțit numărul copilandrilor de etnie romă, care amenință elevi și îi lasă fără bani și telefoane mobile. 


Furturile executate cu finețe, când hoțul își bagă "delicat" mâna în buzunare, pentru a nu fi simțit de victimă, nu mai sunt la modă printre borfașii Constanței. Pe de o parte, după cum povestesc polițiștii, pentru că nu are cine să-i învețe, infractorii bătrâni fiind fie după gratii, fie plecați cine știe pe unde. Mai sunt puține grupări de infractori "specializați" pe astfel de fapte, ce pot fi întâlniți cu predilecție în mijloacele de transport în comun. 


De câțiva ani, pe străzile Constanței se comit mai multe tâlhării - când infractorii folosesc amenințările și violența. Anul trecut, în municipiul Constanța se înregistra un fenomen îngrijorător, respectiv o creștere alarmantă a tâlhăriilor, a căror principale victime erau bătrânele. Ziua în amiaza mare, pe arterele principale sau în piață, femeilor le erau smulși cerceii din urechi sau lănțișoarele de la gât. Peste 600 de astfel de fapte au fost înregistrate în 2012, iar după gratii au fost băgați peste o sută de făptași. După o muncă asiduă, polițiștii au reușit să stăvilească acest fenomen. 


Potrivit comisarului șef Marian Soare, șeful Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța, ultimii doi infractori care se specializaseră pe astfel de fapte au ajuns după gratii. Este vorba despre Răzvan Florian Olteanu, zis "Târnăcop", de 25 de ani, și Aurel Gheorghe, de 41 de ani. Până în prezent, există dovezi că au comis aproximativ zece tâlhării de acest gen, dar încă se mai strâng probe… De la arestarea lor preventivă, fenomenul "smulgerilor de cercei" s-a redus spre extincție. 


Cei mai mulți tâlhari sunt minori de etnie romă 


În schimb, un alt tip de tâlhărie ia amploare. Astfel, în ultimele luni, majoritatea plângerilor care ajung la Poliția municipiului Constanța, privind tâlhăriile, sunt făcute de părinți ai căror copii au fost amenințați și lăsați fără telefoane mobile. "Victimele au între 14 - 17 ani, sunt încolțite în zone dosnice, iar suspecții le amenință cu bătaie, le smulg telefoanele mobile din mână și îi pun să-și golească buzunarele. Agresorii au aproximativ aceeași vârstă, majoritatea făptașilor fiind minori", ne-a declarat comisarul șef Marian Soare. 


De menționat că, printre altele, și pentru a preveni victimizarea elevilor, s-a luat măsura patrulării în zona școlilor, la începerea și terminarea orelor de curs. Mai mult, se observă că majoritatea celor care comit aceste fapte sunt de etnie romă și provin din familii dezorganizate, venite în Constanța din județ și aciuate pe la marginea municipiului (vestitul bloc-fantomă de pe strada Celulozei, din zona industrială, este o adevărată "pepinieră", în continuare!). 


Bețivii din CET și Poarta 6, tâlhăriți la ieșirea din bodegi 


Numeroase victime sunt înregistrate, în prezent, și în rândul constănțenilor prieteni cu licoarea lui Bacchus. "Am mai primit sesizări și de la bărbați sub influența băuturilor alcoolice, care rămân fără bani sau telefoanele mobile în preajma barurilor rău famate", a afirmat polițistul. Aceștia se cinstesc în bodegile din zonele CET, Poarta 6 sau din centrul municipiului, dar la ieșire sunt pândiți de "binevoitori" care-i bruschează și îi lasă fără bunuri. În aceste cazuri, identificarea făptașilor este îngreunată mult de starea de ebrietate a victimelor. 


Mai puține tâlhării 


Anul acesta, pe străzile municipiului Constanța au fost comise mai puțin de jumătate din totalul celor înregistrate în aceeași perioadă a lui 2012. Astfel, potrivit datelor puse la dispoziție de polițiștii constănțeni, dacă în primele șase luni din 2012 au fost sesizate 233 de tâlhării, în primele cinci luni ale acestui an au fost sesizate 96 de tâlhării. Cât privește motivele care au stat la baza acestei scăderi, polițiștii invocă numeroase arestări, patrularea cu precădere în zonele unde au fost semnalate infracțiuni cu violență și măsurile preventive. 


Comentează știrea

tatal nostru
21 iunie 2013
saracii ....

Saracutii de ei ..noi romanii suntem de vina ca nu ii integram in societate . Mai au si tupeu sa vorbeasca zdrentele draq . Fac cate 10 copii fara sa se gandeasca la urmari . E si normal copii aia nascuti in caruta ce kkat de viitor sa aiba ? Eu zic ca pentru natalitatea asta in prostie la tigani ar fi bine sa se faca ceva . Romanii e bine daca au un copil pentru ca se gandesc daca tot dau viata macar sa poata sa ii si ofere ceva nu sa-l arunce la semafor sau la cersit . Asa ca fratilor hai sa nu ne mai kkam pe noi cu "integrarea romilor" . Ei nu pot sa se integreze pentru ca traiesc ca in padure ....nu noi suntem de vina .

xyz
21 iunie 2013
NU DATI BANI

NU MAI DATI BANI LA TIGANII DIN INTERSECTII SI VOR DISPARE...DACA NIMENI NU LE DA ,SI NICI PERICOLUL DE A-I ACCIDENTA NU VA MAI EXISTA !

antonescu
21 iunie 2013
la puscarie cu tiganii

Cu toata natia asta care nu face decat sa traiasca de pe urma altora ! Cat o sa mai asteptam sa ne dea astia in cap si nu facem nimic ? Cat ? Un an, doi, pana ne omara in case ? Daca ar fi dupa mine, la Auschwitz cu ei si cu tot neamu asta de paraziti, ca nu-i mai suport !

Mine
21 iunie 2013
Tziganii

Corect ! Si inca ceva : nu romi - pentru a nu se confunda cu romanii , ci tzigani .

Răspuns la: saracii ....
Adăugat de : tatal nostru, 21 iunie 2013
Saracutii de ei ..noi romanii suntem de vina ca nu ii integram in societate . Mai au si tupeu sa vorbeasca zdrentele draq . Fac cate 10 copii fara sa...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5615 secunde