Tentativă de fraudă pe Facebook! Un cont fals vinde abonamente în numele CT BUS

325
2
În dimineața zilei de miercuri, 21 august, Primăria Constanța a semnalat atât în spațiul online, cât și autorităților competente apariția unui cont fals de Facebook ce se folosește de numele CT BUS și promovează vânzarea unor abonamente de transport cu valabilitate de șase luni, pentru suma de 12 lei.

Primăria Constanța a comunicat faptul că este vorba despre o tentativă de fraudă în numele CT BUS și le recomandă cetățenilor să nu acceseze link-ul postat în anunț. Pagina falsă de Facebook se numește „Cardul de transport public Constanța” și folosește, fără niciun drept, sigla CT BUS.



„Am semnalat tentativa de fraudă și folosirea fără drept a numelui și însemnelor oficiale atât pe Facebook, cât și autorităților competente.

Singurele surse oficiale de informare ale CT BUS sunt site-ul: www.ctbus.ro, aplicația CT BUS și pagina de Facebook CT BUS.

Tentative similare de fraudă s-au încercat și în numele companiilor de transport public călători din Iași, Brașov și Cluj”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Până la acest moment, Inspectoratul de Poliție Județean nu a primit sesizări referitoare la acest caz.

Infractorii ce se află în spatele paginii de Facebook au specificat în anunțul de promovare că abonamentele de șase luni sunt vândute la doar 12 lei, deoarece CT BUS ar împlini 120 de ani de funcționare.


„În cinstea împlinirii a 120-a aniversare a Companiei de Transport Public Constanța (CT BUS Constanța)! Cumpărați un nou card CT BUS Constanța cu o perioadă de valabilitate de 6 luni și fără restricții la toate tipurile de transport public în Constanța. La doar 12 lei!”, scrie în anunțul fraudulos.

De asemenea, în descrierea postărilor este specificat faptul că abonamentele sunt doar pentru primele 500 de persoane care le solicită, iar oferta este valabilă până la data de 25 august 2024.

În realitate, un abonament CT BUS, valabil o lună, costă 125 de lei și poate fi folosit doar pe o linie de transport.



Cât de bine s-au pregătit infractorii

În încercarea de a câștiga încrederea publicului, postările de pe pagina „Cardul de transport public Constanța” prezintă comentarii foarte asemănătoare ale oamenilor încântați de abonamentele promoționale, însă, la o scurtă căutare pe Facebook, se poate observa că toți cei care au lăsat respectivele recenzii au conturile blocate.

Dacă Primăria Constanța le-a recomandat cetățenilor să nu intre pe link-ul distribuit pe contul fals, am făcut-o noi pentru dumneavoastră.



La prima vedere, pagina mincinoasă este asemănătoare cu cea oficială a CT BUS, având logo-ul societății în colțul din dreapta. Totuși, comenzile precum „Home” și „Contact” nu pot fi accesate, fiind doar niște cuvinte scrise în partea dreaptă a ecranului.

Odată ce intrați pe pagină, pentru a primi abonamentul, trebuie să răspundeți la trei întrebări, cu da sau nu: „Ați auzit despre cardul de transport public CT BUS Constanța?”, „Folosiți des serviciile de transport public în Constanța?” și „Locuiți în Constanța sau în împrejurimi?”.

Ulterior procesării răspunsurilor, va trebui să alegeți unul dintre cele nouă cadouri prezente pe ecran, pentru primirea abonamentului. Problemele încep în momentul în care vă sunt cerute datele personale și ale cardului pentru achitarea celor 12 lei, deoarece abia atunci infractorii pot fura informațiile de pe card și despre domiciliul și numele dumneavoastră. 



Comentează știrea

"infractorii pot fura informațiile de pe card și despre domiciliul și numele dumneavoastră"
21 august

Faceti o confuzie majora ! Infractorii nu fura datele in sens de hotie clasica ! Naivul de ofera pe baza de pacalitoare ! Mai departe in fct. de siguranta bancii poate doar 12 lei ca trebuie autorizare separata sau poate cit e in cont ! Pe cadrul general tot hotie este, dar cu participarea directa a naivului, ca altfel nu avea cum sa fure ! "Naiv" ca daca nu te uiti bine si asa click pe orice ca e minune, imediat. Altfel, pt. cumparaturi online, datele respective : nume, prenume, adresa de livrare, card sint obligatorii. Nu furnizarea datelor e problema majora ci furnizarea lor infractorului prin inselaciune vizuala si de atentie !

"Un cont fals"
21 august

Confuzie din nou sau exprimare deficitara. Contul respectiv e cit se poate de autentic[cont valid de fb], doar ca nu e al CT BUS. E al unui impostor. "Un cont fals vinde abonamente în numele CT BUS" pai nu asa. Poate " Impostorii vind abonamente CT BUS [in mod neautorizat] print-un cont clonat" [ sa fie mai simplu cu neautorizat optional] Ca practic e furt de identitate vizuala cu scop clar de inselaciune. Furt de identitate online in scop pecuniar sau ... ca asa se poate continua circuitul infractional. Vinzi datele la altii, si ... si ... si. Si-si-si poate insemna si frumusete ca e Rapirea si Felinarul fara plata ... si ... Si rapirea tot asa se poate pe naivitate ca te duci de buna voie, etc. [ plus rubrica disparuti, Cite frumuseti pe felinar ? Ca lacrima dar daca nu aude Politia ca Reteaua de Infractori ]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6058 secunde