Tentativă de suicid în sala de judecată. Deținutul homosexual a renunțat la protest

236
Tentativă de suicid în sala de judecată. Deținutul homosexual a renunțat la protest - saladejudecata181024x683-1380104226.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Administrației Penitenciarelor au transmis, în urmă cu puțin timp, un punct de vedere cu privire la incidentul dintr-o sală de judecată a Judecătoriei Sectorului 4 București, unde deținutul Ibram Memet a amenințat că se sinucide. 


"Miercuri, 25 septembrie, în timp ce se afla în sala de judecată a Judecătoriei Sectorului 4 București, persoana privată de libertate, în vârstă de 28 ani, condamnată definitiv la trei ani pentru săvârșirea infracțiunii de furt, a spart geamul aflat în apropierea boxei și  cu un ciob și-a provocat o rană la nivelul gâtului. 


Precizăm că inițial deținutul a fost încadrat în regimul de executare semideschis, iar ulterior, datorită comportamentului inadecvat manifestat constant pe durata executării pedepsei, a fost clasificat în regimul închis (12 martie 2013), iar din 29 august 2013, în regimul de maximă siguranță. 


Menționăm că deținutul, aflat în custodia Penitenciarului Giurgiu, a fost prezentat la instanță cu mijloace de imobilizare, iar la solicitarea judecătorului, conform procedurilor,  în sala de judecată cătușele au fost îndepărtate pentru studierea dosarului.
Administrația Națională a Penitenciarelor și Penitenciarul Rahova au dispus măsurile specifice ce se impun  în astfel de situații și anume: suplimentarea personalului, demararea procedurii de negociere, urmând ca în funcție de rezultatele acțiunii să se dispună, inclusiv folosirea mijloacelor și tehnicilor din dotare pentru imobilizarea acestuia. 


La ora 12.10, incidentul a fost soluționat prin negociere, fără folosirea forței fizice, iar deținutul urmează se fie prezentat la cabinetul medical pentru evaluarea stării de sănătate.


Pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment, a fost demarată procedura anchetei administrative", se arată în comunicatul ANP. 


Reamintim că deținutul s-a urcat pe grilajul aflat la geamul sălii de judecată, amenințând că-și taie gâtul cu un ciob din geam. Potrivit Mediafax, El a susținut că este discriminat pentru că este homosexual și a cerut să stea de vorbă cu reprezentanții unui ONG.


În noiembrie 2009, Ibram Manet a fost protagonistul unui scene asemănătoare la Judecătoria Sectorului 1 București. Prezent atunci la instanță într-un dosar de revizuire, Ibram Manet a spart geamul din spatele boxei acuzaților și a amenințat că-și taie gâtul cu un ciob. Judecătorul a evacuat sala, iar jandarmii și agenții de la penitenciar au negociat timp de o oră cu deținutul. Ibram Manet reclama și atunci că este discriminat din cauza faptului că este homosexual.


În 4 octombrie 2006, Ibram Manet s-a urcat pe acoperișul închisorii Oradea și a amenințat că se va arunca de pe clădire dacă nu îi vor fi soluționate cererile. Ibram Manet era încarcerat atunci în penitenciarul din Oradea de aproximativ cinci ani, executând o condamnare de opt ani pentru tâlhărie și furt calificat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Noi discuții despre protestele din sănătate
Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Economie : Protest spontan la Roșia Montană
Pagina a fost generata in 1.5561 secunde