Tinerii, tot mai curioși în privința stupefiantelor! Constanța, în topul județelor la consumul de droguri

354
Tinerii, tot mai curioși în privința stupefiantelor! Constanța, în topul județelor la consumul de droguri - fond-droguri-1685038738.jpg

Articole de la același autor

Județul Constanța se află, împreună cu Bucureștiul, în fruntea topului la consumul de droguri. Acest viciu nu este în floare doar în cadrul marilor festivaluri, ci tinerii consumă constant astfel de substanțe.

Cel puţin unul din zece români cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani a consumat un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii, potrivit Agenției Naționale Antidrog. În același timp, 6% dintre ei au consumat şi în ultimul an. Canabisul continuă să fie unul dintre cele mai consumate droguri în România, atât de populaţia generală, având locul 2 în clasamentul celor mai consumate droguri ilicite din România, după noile substanţe psihoactive, cât şi de populaţia şcolară.

Amintim că, în zilele 10-11 ianuarie 2023, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis" Constanța și de la Inspectoratul Județean de Jandarmi au organizat o sesiune de formare de bază și specifică în domeniul drogurilor. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Agenției Naționale Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța. Specialiștii acestuia fac eforturi constant pentru prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor. Ei au susținut sesiuni de informare chiar și în mediul online, metodă care este mult mai facilă și poate avea rezultate imediate. Au fost vizați 155 de directori ai instituțiilor de învățământ din județele Constanța și Tulcea. Cu ajutorul acestor acțiuni, făcând parte din proiectul numit „Aspecte privind problematica consumului de droguri în rândul adolescenților și tinerilor”, copiii și tinerii au aflat noțiuni utilizate în domeniul drogurilor, subiecte care includ principalele categorii de substanțe interzise și efectele lor. Totodată, li s-au specificat și semnele și simptomele consumului de droguri și li s-a vorbit despre sistemul de asistență destinat persoanelor dependente de droguri din România.

Aceste evenimente par, însă, să nu aibă efecte. Chiar în prima zi a festivalului Sunwaves de anul acesta, au fost deschise 11 dosare pentru trafic și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului. „Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi introdus în România, transportat, depozitat şi deţinut cantităţi însemnate de droguri de risc şi de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, la data de 27 aprilie, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinşi, în flagrant delict, în timp ce comercializau astfel de substanţe. De asemenea, aceştia ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog”, declarau, atunci, reprezentanții DIICOT.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8598 secunde