Tir cu numere false, încărcat cu 10 tone de motorină furată

689
Tir cu numere false, încărcat cu 10 tone de motorină furată - cc6cc594d736170315986aa4cb4c05c4.jpg
Polițiștii de la Transporturi au oprit în trafic un tir încărcat cu motorină fără acte de proveniență. Mai mult, autotrenul avea numere de înmatriculare false, iar șoferul nu deținea permis de conducere pentru această categorie auto. Oamenii legii au demarat o anchetă complexă, suspectând faptul că au de a face cu o rețea bine organizată de furturi de produse petroliere.
Polițiștii au intrat pe fir sâmbătă dimineață, când, în urma unei acțiuni pentru prevenirea furturilor din vagoanele de marfă pe ruta Port Constanța - Palas, au observat în apropierea căii ferate un tir cu remorcă. Șoferul autovehiculului a intrat în panică la vederea organelor de control, încercând să întoarcă. Polițiștii l-au oprit imediat și legitimat pe șofer, care se numește Nicolae Enciu, de 28 de ani, din Constanța, cu antecedente penale. La controlul tirului s-a constatat că în interiorul containerului se află un bazin din tablă, încărcat cu aproximativ 10 tone de motorină, pentru care șoferul nu a putut prezenta acte privind proveniența combustibilului. De asemenea, s-a descoperit faptul că bazinul este  prevăzut cu  instalație de umplere - golire mascată în partea de jos a acestuia. Totodată, au mai fost găsiți robineți, ștuțuri metalice, racorduri, coliere și un furtun de 2,80 metri, care compuneau o instalație artizanală folosită de infractori pentru sustragerea de combustibili din conductele transportoare.
Surpriza anchetatorilor avea să fie și mai mare când au constatat că numerele de înmatriculare ale tirului și ale remorcii erau false, aparținând în realitate unui ansamblu autotractor și remorcă proprietatea unei societăți din București. Pe lângă asta, șoferul Nicolae Enciu nu poseda permis auto pentru categoriile C,E, necesar pentru a putea conduce autotrenuri pe drumurile publice.
Astfel, în urma celor constatate, polițiștii au dispus confiscarea autovehiculului și a remorcii, desfășurând în continuare activități de cercetare pentru stabilirea proprietarului acestora, a provenienței motorinei și legăturilor infracționale ale persoanei depistate. Nici șoferul nu a scăpat ușor, alegându-se cu două dosare penale noi. El este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul și conducerea unui autovehicul cu  numere de înmatriculare false.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Noiembrie 2009
Stire din Eveniment : Crimă în cartierul Palazu Mare
Pagina a fost generata in 2.7398 secunde