Titi Aur, despre greșeala pe care mulți șoferi o fac la pornirea mașinii pe frig: "Asta este cea mai dăunătoare mișcare"

45195
Titi Aur, despre greșeala pe care mulți șoferi o fac la pornirea mașinii pe frig:

Articole de la același autor

Este iarnă, ger, iar pornirea unui autoturism poate reprezenta o provocare pentru orice şofer, cu atât mai mult pentru unul care nu cunoaşte câteva reguli simple, menite să fie aplicate în sezonul rece.


Dar pentru a veni în ajutorul conducătorilor auto, specialistul în conducere defensivă, Titi Aur, a explicat, pentru dcnews.ro, cum ar trebui să procedăm într-o astfel de situație.


"Inginerii nu au reușit să ajungă la o concluzie. Sunt împărțiți în două tabere. Adevărul este următorul, nu că intru eu peste ei. Este adevărat și una și alta. Motorul rece, dacă îl soliciți, nu are nici performanță și se și uzează mai mult decât trebuie. Adică îl pornești și începi să accelerezi și îi dai să meargă normal, se uzează mult mai repede. Dar și motorul, mergând la relanti, are nevoie de mult timp până se încălzește, ceea ce înseamnă că merge mai mult timp la rece. Este sigur că motorul la rece se uzează, se consumă mai mult decât motorul cald. Inginerii au făcut tot felul de calcule, dar este foarte greu pentru că este vorba de foarte mult timp ca să îți dai seama care motor este mai uzat, să testez un motor numai într-un fel și alt motor în alt fel ca să ajungi la o concluzie.  Ideea este că dacă îl pornesc și încerc să plec cu mașina cât mai repede, fără să-l supraturez, fără să îl duc la limită, atunci se va încălzi mai repede și perioada de mers la rece este mai mică când mergi cu mașina decât când îl lași să funcționeze la relanti", a explicat Titi Aur pentru dcnews.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.429 secunde