Titus Corlățean, post important la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

161
Titus Corlățean, post important la Curtea Europeană a Drepturilor Omului - ddd-1580381648.jpg

Articole recomandate

Senatorul Titus Corlățean a fost ales vicepreședinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, informează un comunicat transmis, joi, Agerpres de Senat.

Potrivit art. 22 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, APCE alege judecătorii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dintr-o listă de trei candidați transmisă Adunării de către părțile contractante la Convenție. Votul are loc în plen, după ce, în prealabil, Comisia pentru alegerea judecătorilor la CEDO a intervievat cei trei candidați, le-a examinat CV-ul și a emis o recomandare de susținere a unuia dintre candidați pentru votul în plen, arată sursa citată. Această comisie este alcătuită din 20 de membri titulari și 20 de membri supleanți din partea celor cinci grupuri politice ale Adunării (Grupul Partidului Popularilor Europeni - Creștin-Democrați; Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor; Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa; Grupul Conservatorilor Europeni și Alianța Democratică și Grupul Stângii Unite Europene).

De asemenea, conform comunicatului Senatului, Titus Corlățean a fost ales în unanimitate reprezentant al Comisiei pentru afaceri politice și democrație a APCE la Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI).

ECRI este un organism al Consiliului Europei, care monitorizează maniera în care fiecare stat membru respectă standardele relevante în acest domeniu și propune măsuri pentru îmbunătățirea situației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Decembrie 2019
Stire din Sport : SANCȚIUNI DURE! Astra Giurgiu, depunctată
Vineri, 26 Octombrie 2018
Stire din Actual : Rusia, condamnată din nou la CEDO
Pagina a fost generata in 0.4976 secunde