Toamna astronomică a început oficial, la ora 09:50. Când se va trece la ora de iarnă

195
Toamna astronomică a început oficial, la ora 09:50. Când se va trece la ora de iarnă - wm2isazan6ynjwdcu9ewdu120080-1-1695458279.jpg

Articole de la același autor

Echinocţiul de toamnă, când Soarele a fost pe ecuatorul ceresc, a avut loc anul acesta pe 23 septembrie, la ora 09:50, potrivit astro-urseanu.ro. Ziua va fi aproximativ egală cu noaptea de pe 26 septembrie. În emisfera nordică durata zilei scade, iar în cea sudică creşte, informează news.ro.


Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică.


Aflându-se la această data în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări şi va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopţilor.


România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă spre duminică, adică 28-29 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00, ceea ce va face ca ziua de 29 octombrie să fie cea mai lungă din acest an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0344 secunde