Toate lucrările de doctorat elaborate la Academia de Poliție în perioada 2007-2011, verificate!

3910
Toate lucrările de doctorat elaborate la Academia de Poliție în perioada 2007-2011, verificate! - 61934390-1527676650.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, miercuri, că vor fi verificate toate lucrările de doctorat eleborate la Academia de Poliție în perioada 2007-2011, iar pentru început vor fi verificate aproximativ 80 de lucrări de diplomă care aparțin unor angajați ai ministerului care primesc indemnizația pentru studii de doctorat. Ea a spus că nu pleacă de la premisa că aceste lucrări sunt plagiate, ci de la ideea că trebuie verificate pentru a înlătura suspiciunile apărute în spațiul public, transmite News.ro.

"Am luat decizia de a verifica lucrările de doctorat care s-au elaborat la Academia de Poliție. Pentru început, vom evalua în jur de 80 de lucrări de diplomă și ne referim la acele lucrări ce aparțin unor angajați ai ministerului care primesc indemnizația pentru studiu de doctorat. Mi se pare normal să facem această verficare", a afirmat Carmen Dan, citată de News.ro.

Ea a precizat că vor fi verificate lucrările din perioada 2007-2011, în condițiile în care după 2011 s-au făcut verificări cu softul antiplagiat.

"A fost o discuție și este important să fim preocupați de acest aspect, mai ales că a fost un rector al Acadamiei de Poliție care a anunța că se va ocupa cu prioritate de această analiză a lucrărilor de doctorat și nici până acum nu s-a întâmplat lucrul acesta. Mă bucur că actual rector al Academiei de Poliție a luat în calcul și această activitate și îl susțin în acest demers", a declarat ministrul Carmen Dan.

Ea a afirmat că pentru început au fost identificați 80 de angajați ai Ministerului de Interne care au în plată indemnizația de doctorat și că verificările vor continua apoi și cu celelalte lucrări înregistrate la școala doctorală a Academiei de Poliție.

Întrebată dacă are suspiciuni, Carmen Dan a spus că nu își permite să aibă suspiciuni, dar consideră că este un demrs bun pentru a asigura opinia publică de faptul că acele lucrări sunt în regulă, dacă sunt.


"Pentru mine, ca angajator, este de interes să știu că plătesc indemnizația pentru doctorat unei pers care chiar și-a făcut acea lucrare de doctorat respectând (...) Nu plec de la premisa că acele lucrări sunt plagiate, ci de la ideea ce trebuie verificate pentru a înlătura acele suspiciuni apărute în spațiul public", a adăugat Carmen Dan.

În luna aprilie, comisarul șef de poliție Adrian Iacob a fost numit în funcția de rector al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", prin ordin al ministrului Carmen Dan. Adrian Iacob ocupa această funcție din luna ianuarie, când a fost împuternicit pentru șase luni, în urma demisiei lui Daniel Torje, acuzat de hărțuire sexuală de către o studentă.

În vara anului 2016, fostul rector Daniel Torje anunța că toate tezele de doctorat scrise la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" de la înființarea școlii doctorale vor fi verificate. Anunțul a fost făcut după ce Comisia de etică a Academiei de Poliție a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, este un plagiat și a cerut Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor. Robert Negoiță spunea că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat, în trecut, de "moda" titlurilor academice, fiind un episod pe care și-l asumă și din care a învățat o lecție importantă, respective că "singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă". De altfel, în cazul plagiatului tezei de doctorat a lui Negoiță a fost deschis dosar penal la Parchetul General.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4832 secunde