Totul pentru dobândirea "aripilor"! Cum se pregătesc viitorii piloți marinari

294

Articole de la același autor

O delegație a Forțelor Navale, formată din piloți de la Grupul 256 Elicoptere și condusă de contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Flotilei 56 Fregate, a executat, în perioada 1-3 septembrie, o vizită la bazele aeriene în care se instruiesc viitorii piloți ai marinei.

Vizita a fost executată cu elicopterul IAR 330 Puma Naval nr 140. Au fost vizitate Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, Baza 95 Aeriană Erou Căpitan Aviator "Alexandru Șerbănescu" de la Bacău și Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii, informează Statul Major al Forțelor Navale.

Scopul principal al vizitei a fost cel de informare asupra nivelului de instruire al viitorilor piloți ai Forțelor Navale, prin discuții cu instructorii de zbor, cu comanda bazelor aeriene vizitate și cu ofițerii de marină aflați în pregătire.

La Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, se află, în pregătire pentru Forțele Navale, șase piloți de elicopter absolvenți ai Academiei Forțelor Aeriene "Henri Coandă", dar și meteorologi sau controlori de trafic. La Baza 95 Aeriană Erou Căpitan Aviator "Alexandru Șerbănescu" de la Bacău și Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii, se află în perioada de pregătire cei șapte ofițeri de marină, din promoțiile 2014-2017 ale Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", care, pe data de 4 martie 2019, au început cursul de formare ca piloți de elicopter la Baza Aeriană de instruire și formare a personalului aeronautic de la Boboc.

Ei au parcurs până acum modulul pregătirii teoretice în domeniul aviației și de instruire în zbor pe elicopterul IAR 316 B (Alouette) și se află acum în perioada modulului instruirii în zbor pe elicopterul IAR 330 Puma Socat, având 63 de ore de zbor alocate fiecărui pilot. Fiecare dintre ei are voință și motivație pentru a reuși.

Conform declarațiilor instructorilor, în acest moment, piloții se află la un nivel de instruire bun, dau dovadă de seriozitate în pregătire și depun eforturi pentru a-și însuși temeinic cunoștințele teoretice și practice care să le permită să acționeze în siguranță la manșa elicopterelor. Programul de instrucție al celor șapte ofițeri de marină, care se instruiesc să devină piloți de elicopter, va continua până spre sfârșitul anului, atunci când va avea loc examenul de brevetare.

După dobândirea "aripilor", tinerii piloți vor începe, la Tuzla, pregătirea și trecerea pe elicopterul IAR 330 Puma Naval, ultima etapă din procesul de formare a lor ca și piloți marinari.

O premieră pentru Forțele Navale

Vizita în bazele aeriene a adus și o premieră pentru Forțele Navale, datorită faptului că elicopterul IAR 330 Puma Naval a aterizat pentru prima dată în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii. A fost o provocare pentru piloții marinari de la Tuzla, a fost o misiune de anduranță pentru elicopterul Puma Naval, o misiune care a necesitat o planificare riguroasă a activităților de zbor, studiul caracteristicilor aerodroamelor pe care s-a aterizat.

"Chiar dacă, prin specificul misiunilor, piloții marinari sunt antrenați să execute misiuni deasupra mării și de la bordul fregatelor, aceștia au dovedit, o dată în plus, că zborul deasupra uscatului nu înseamnă o misiune pe care să nu o poată executa în siguranță", au mai transmis reprezentanții Forțelor Navale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5281 secunde