TRADIȚIA DE PESTE 25 DE ANI CONTINUĂ! Eveniment important pentru Armata Română

149
TRADIȚIA DE PESTE 25 DE ANI CONTINUĂ! Eveniment important pentru Armata Română - fotopetricamihalache34sized-1523520306.jpg
Secretarul de stat pentru politică de apărare, planificare și relații internaționale, Mircea Dușa, l-a primit miercuri, 11 aprilie, pe directorul Centrului de Istorie Militară și Științe Sociale din Potsdam, Germania, comandor Jorg Hillmann.


Vizita delegației germane la Ministerul Apărării Naționale se încadrează în activitățile de cooperare româno – germane în domeniul cercetării istoriei militare. 


Mircea Dușa a subliniat necesitatea menținerii unei legături strânse cu partenerul german, care să faciliteze accesul la sursele documentare germane deosebit de importante pentru studierea istoriei militare a României, inclusiv în contextul activităților dedicate Centenarului Marii Uniri. 


Printre subiectele discutate s-au numărat dezvoltarea unor proiecte comune de cercetare precum "Memorialistica germană privind frontul din România în timpul celor două războaie mondiale" sau "Valea Dunării : interdependențe istorice și de securitate, potențial de cooperare și perspective de dezvoltare" și, de asemenea, schimbul de date și informații istorice inedite legate de evenimentele de referință din timpul Primului Război Mondial. Ca proiect de viitor a fost discutată inclusiv publicarea unui număr special româno-german al Revistei de Istorie Militară editată de Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară din București, cu tema "Relații politico - militare româno – germane în cursul secolului XX".


Cooperarea bilaterală în domeniul istoriei militare între România și Germania datează de peste 25 de ani și se desfășoară prin intermediul Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară și al Centrului de Istorie Militară și Științe Sociale din Postdam. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0893 secunde