TRAFIC cu bone și îngrijitori FILIPINEZI, pe teritoriul României

149
TRAFIC cu bone și îngrijitori FILIPINEZI, pe teritoriul României - 17ianuariediicottraficbonefilipi-1389966347.jpg

Articole de la același autor

Patru persoane suspectate de trafic de emigranți de origine filipineză și nepaleză, respectiv bone și îngrijitori, către state membre Schengen, au fost reținute de procurorii DIICOT, se arată într-un comunicat transmis de această instituție. Suspecții urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.
Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară au făcut, joi, cinci percheziții domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, ai cărei membri sunt suspectați de trafic de emigranți.
În cauză, spun anchetatorii, există suspiciunea că membrii grupării erau implicați în mod direct în racolarea, îndrumarea și facilitarea deplasării ilegale în Franța, Italia, Germania, Ungaria a cetățenilor filipinezi și nepalezi. Aceștia se aflau deja pe teritoriul României, unde desfășurau activități în domeniul casnic – erau bone și îngrijitori și aveau contracte individuale de muncă încheiate cu diverși angajatori români și aveau permise de ședere pe teritoriul României.
Emigranții interesați să părăsească teritoriul României, arată anchetatorii, erau racolați de Satish Kumar, cetățean indian, stabilit în România după căsătoria cu o româncă. El era ajutat și de alte persoane, și le facilita obținerea vizelor Schengen în baza unor documente falsificate. Dacă documetnele nu puteau fi obținute, membrii grupării se ocupau de transportul clandestin al emigranților în țările respective.
Emigranții plăteau între 1.500 și 2.500 de euro de persoană. 
În cadrul anchetei s-a stabilit faptul că, de la angajatori români, au dispărut, începând cu luna ianuarie 2012 și până în prezent, în jur de 40 de cetățeni nepalezi și filipinezi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6857 secunde