Crucea Roșie lansează un apel umanitar pentru victimele taifunului care a devastat Filipine

143
Crucea Roșie lansează un apel umanitar pentru victimele taifunului care a devastat Filipine - taifun-1384444276.jpg

Articole de la același autor

Pe 8 noiembrie 2013, cel mai mare taifun înregistrat până acum a lovit regiunea centrală Visayas din Filipine și a provocat o tragedie umanitară de mari proporții. Palo și Tacloban, (capitala provinciei Leyte), pe insula cu același nume, sunt printre orașele cele mai afectate de taifunul Haiyan. Se estimează că au murit mii de oameni, însă distrugerea infrastructurii face dificilă stabilirea rapidă a daunelor și a numărului exact al victimelor.

Rapoartele de până acum arată că aproxi-mativ 9,5 milioane de persoane, din care patru milioane copii, din 40 de provincii, au fost afectate de taifun, iar acum se luptă să supraviețuiască din cauza lipsei de hrană, adăpost și apă potabilă. Crucea Roșie Filipineză, în colaborare cu autoritățile naționale, a luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație. Richard Gordon, directorul Crucii Roșii Filipineze, a declarat că "există oameni morți peste tot, distrugeri enorme. Este un haos absolut, dar sperăm că situația se va îmbunătăți odată cu sosirea încetul cu încetul a necesităților de bază în toate domeniile".

Pentru a susține operațiunile de ajutorare imediată a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Roșie Română lansează Apelul umanitar de Urgență "Ajutor pentru Filipine". Campania constă în colectarea de fonduri online și direct, în conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi donate spre a fi utilizate de către Crucea Roșie Filipineză pentru susținerea ajutorului de primă necesitate și se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile și a facilităților sanitare, precum și oferirea de asistență medicală și suport psihologic populației afectate.

Toți cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizații guvernamentale și neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roșii Române. Pentru donații online, se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuțiile în bani, sunt deschise la BRD, Agen-ția Piața Romană: lei - RO36BRDE410SV 29647144100, euro - RO33BRDE410SV 06871604100.

Filipine a fost lovită de mai multe dezastre în ultimele luni, inclusiv un cutremur de 7,2 mag-nitudine în Bohol și taifunuri și inundații în Luzon. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Actual : ALERTĂ DE COD ROȘU ÎN INDIA!
Pagina a fost generata in 0.5114 secunde