Trafic cu heroină pus la cale de un deținut de la Penitenciarul Poarta Albă

539
Trafic cu heroină pus la cale de un deținut de la Penitenciarul Poarta Albă - 1a0a7944b16400b42fbe1b4008644519.jpg
Procurorii DIICOT și ofițeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) - Structura centrală, au destructurat o rețea internațională de traficanți de droguri de mare risc, coordonată de un cetățean turc închis la Penitenciarul Poarta Albă.
Potrivit procurorilor, Ongor M., cetățean turc condamnat la 18 ani de închisoare pentru tâlhărie și trafic de droguri de mare risc și aflat în detenție în Penitenciarul Poarta Albă, procura și transporta heroină, prin intermediari, din Turcia, pe care o vindea în România.
Potrivit anchetatorilor, drogurile erau preluate de Florian Sorin S., care, prin intermediul altor persoane, le distribuia mai multor dealeri din București și din țară pentru a ajunge la consumatori.
Conform procurorilor, rețeaua a fost destructurată treptat. Astfel, în 19 noiembrie 2009, Gabriela L. a fost reținută de procurorii DIICOT, fiind prinsă în flagrant în timp ce transporta 100 grame de heroină. În 20 noiem-brie 2009, la propunerea procurorilor DIICOT, instanța a dispus arestarea preventivă  a Gabrielei L. pentru 29 de zile.
Ulterior, în 9 decembrie 2009, au  fost depistați în flagrant Florian Sorin S. și Georgeta D., după ce au preluat de la o firmă de transport un colet în care erau ascunse opt pachete conținând aproximativ două kilograme de heroină.
La data de 15 decembrie 2009 au mai fost reținuți Ramon M., liderul rețelei de distribuție, Lăcrămioara M. și Simona Nicoleta M., procurorii DIICOT solicitând instanței de judecată  arestarea preventivă a acestora.
În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate pentru cercetări aproximativ 2,14 kilograme de heroină, 45 de comprimate de metadonă, 11 telefoane mobile și 11 cartele SIM, două aparate video și două carduri de memorie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de la Poarta Albă, Gabi Botezan, la data de 9 decembrie, în colaborare și la solicitarea lucrătorilor BCCO Constanța privind verificarea unor date de interes operativ, cadrele aflate în serviciul de pază și supraveghere au efectuat o percheziție în cadrul secției de deținere. Astfel, în camera de deținere în care este cazat Ongor M. și alți 19 condamnați au fost găsite un telefon mobil și nouă cartele telefonice. Nu se știe dacă în traficul de droguri pus la cale de dincolo de gratii mai sunt implicați și alți deținuți aflați în Penitenciarul de la Poarta Albă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2483 secunde