Traficanți de droguri români, prinși de DIICOT în colaborare cu polițiștii francezi

138
Traficanți de droguri români, prinși de DIICOT în colaborare cu polițiștii francezi - perchezitiimascatitraficanti3246-1575548909.jpg

Articole recomandate

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție francezi au descins la 13 adrese de pe raza județelor Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava. Polițiștii vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, format din șapte persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri, importul/exportul de droguri și spălare de bani.


Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada aprilie - iunie 2018, o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, care ar fi acționat pe ruta Spania - Franța - Europa de Vest, a fost destructurată de autoritățile franceze în anul 2018. În urma acțiunilor din Franța, 10 persoane au fost arestate și au fost capturate aproximativ 5.000 kg de canabis.

În urma perchezițiilor efectuate de DIICOT, au fost descoperite și ridicate 13 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind transporturi de mărfuri, documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise.

În cauză au fost puse în executare șapte mandate de aducere și un mandat european de arestare.

La activități au participat și patru ofițeri de poliție francezi, ofițerul de legătură francez la București, precum și magistratul de legătură al Ambasadei Franței la București. Delegația franceză a luat parte punctual la activitățile ce au fost efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, precum și lucrători de poliție din cadrul IPJ Caraș-Severin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5856 secunde