Traficanți de etnobotanice, "săltați" de procurorii DIICOT

697
Traficanți de etnobotanice,
 Procurorii DIICOT Tulcea, alături de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, au descins, ieri, la 10 domicilii de pe raza municipiului Tulcea. Vizată a fost o grupare ce se ocupa cu traficul de etnobotanice. Șase bărbați au fost reținuți pentru constituire de grup infracțional organizat și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2016, trei bărbați au constituit grupul infracțional organizat, iar alți trei tineri se ocupau de comercializarea produselor în municipiul Tulcea. În urma analizelor de laborator, s-a constatat faptul că în produsele vândute de către inculpați s-a pus în evidență MDMB-CHMICA (care face parte din clasa cannabinoizilor sintetici considerată "substanță psihoactivă nouă" în înțelesul Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului din Raportul anual 2014 al EMCDDA/Europol).

Aceste substanțe au efecte psi-hologice și fiziologice. Astfel, ele degradează scoarța cerebrală mai rapid decât heroina, creează dependență fizică și psihică, generează probleme cu somnul, produc schimbări de temperament, conduc la comportament psihotic, hipertermie, convulsii, infarct, comă și chiar deces.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5705 secunde