Traficul cu produse contrafăcute, în floare

133
1

Articole de la același autor

De la începutul anului și până în prezent, aproape că nu a trecut zi fără ca polițiștii de frontieră constănțeni să nu depisteze, în containerele sosite în porturile maritime din județul Constanța, zeci de mii de produse contrafăcute, de la jucării, cosmetice și ochelari de doare și până la articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Oamenii legii au confiscat peste 378.521 de articole, evaluate la aproximativ nouă milioane de euro, și au întocmit, în primele trei luni ale acestui an, 34 de dosare penale. Totodată, aceștia au cercetat 36 de cetățeni români și străini.

"Din totalul bunurilor confiscate, 282.681 au reprezentat articole diverse, în special îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării pentru copii, uz casnic, parfumuri și cosmetice, în valoare de 39.673.200 lei, dacă ar fi fost originale. În ceea ce privește folosirea de acte nereale la controlul vamal de frontieră, au fost constatate șapte lucrări penale, fiind cercetate șapte persoane. Polițiștii au confiscat 95.840 de bunuri, evaluate la 779.200 de lei", a declarat Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Astfel, până în prezent, două dintre cele mai importante capturi ale polițiștilor au avut loc în lunile februarie și martie. În luna februarie, polițiștii au descoperit într-un container 21.672 de parfumuri și produse cosmetice contrafăcute, în valoare de peste 3.000.000 de lei, iar o lună mai târziu, aceștia au descoperit 27.200 de ochelari de soare contrafăcuți, în valoare de 10.880.000 lei. În ambele situații, oamenii legii au confiscat mărfurile și au deschis dosare penale pe numele administratorilor societăților comerciale în cauză.

Ce au constatat polițiștii

Majoritatea societăților comerciale implicate în acest fenomen infracțional au sediul în municipiul București și județul Ilfov și au puncte de lucru în cadrul platformelor comerciale din apropierea capitalei.

"Polițiștii de frontieră au constatat că se încearcă introducerea acestor mărfuri prin porturile maritime din județ, importurile fiind realizate de administratorii unor societăți comerciale din România, care aduc din China bunuri de larg consum în sistem containerizat. Aceste bunuri sunt expediate pe cale maritimă prin folosirea unor firme de transport, care își desfășoară activitatea în mod legal în România", a explicat Marius Niculescu.

Pentru că traficul cu produse contrafăcute a devenit o afacere înfloritoare, acoperind întreaga gamă de produse existente pe piață, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor preveni și vor combate în continuare faptele ilegale. 

Comentează știrea

rodica
26 aprilie 2015
proiect

Dacă îți dorești sincer să câștigi bani mai mulți decât la ora actuală, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveți să acorzi mult mai puțină atenție lucrurilor pe care le spun sau le fac cei din jurul tău și mult mai multă atenție "micuței voci" care îți vorbește în sinea ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Alerta de călătorie în Turcia
Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : O catapultare istorică. "Salt" din MIG-23
Pagina a fost generata in 2.0349 secunde