Sute de copaci, plantați de voluntari în rezervația Fântânița

140
Sute de copaci, plantați de voluntari în rezervația Fântânița - marenostrumplantare-1429893722.jpg

Articole de la același autor

Star, Fluture, Crenguța sunt doar câteva dintre numele alese de elevi pentru copacii pe care i-au plantat, săptămâna aceasta, la Valu Traian, în vecinătatea Sitului Natura 2000 - Fântânița - Murfatlar, care are în componența sa Rezervația Fântânița.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului "Natura din jurul nostru" și a fost, practic, a doua sesiune de plantare, prima având loc la sfârșitul lunii noiembrie 2014. În ambele sesiuni, au fost plantați peste 600 de copaci din speciile Gleditsia trianchantos (glădița) și Fraxinus ornus (mojdrean), care vor forma o perdea de protecție. Alegerea celor două specii s-a făcut ținând cont de factori precum deficitul apei din sol și din atmosferă, temperaturile scăzute din timpul iernii, verile calde și secetoase, aciditatea de la suprafața solului.

"Peste 100 de elevi din instituțiile de învățământ din Constanța și voluntari ONG Mare Nostrum s-au implicat în acest proiect, și-au plantat propriul copăcel, pe care l-au și botezat prin amplasarea unei plăcuțe la baza acestuia. Mare Nostrum a dorit, astfel, să atragă atenția asupra problemelor cauzate de defrișările haotice, din ultima vreme, într-o Românie predispusă inundațiilor. Tânăra generație este cea mai receptivă la suferința mediului înconjurător și răspunde cu entuziasm chemărilor noastre de câte ori este nevoie", a explicat Cecilia Pătrăhău, purtătorul de cuvânt al Mare Nostrum.

Proiectul se desfășoară din iulie 2014 până în decembrie 2015, are un buget total de 308,706.30 de euro și este finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
Stire din Social : La mare de 1 Mai, cu Trenurile Tineretului
Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
Stire din Social : Câștiguri  de mii de euro la 6 din 49
Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
Stire din Social : Atenție,  se oprește apa la Constanța!
Pagina a fost generata in 3.9565 secunde