Traficul prin punctele de frontieră / Recomandări pentru perioada Revelionului

174
Traficul prin punctele de frontieră / Recomandări pentru perioada Revelionului - 15459801003005091s4-1545987959.jpg

Articole recomandate

În minivacanța de Crăciun, prin punctele de trecere ale frontierei s-a înregistrat o creștere a traficului de persoane față de o perioadă normală, însă măsurile dispuse de conducerea Poliției de Frontieră Române au dus la fluidizarea acestuia, nefiind înregistrate blocaje sau timpi mari de așteptare.


În perioada 21-26 decembrie 2018, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.035.000 de persoane, din care 635.000 pe sensul intrare în din țară și 400.000 pe sensul de ieșire din țară și de 250.000 mijloace de transport, 154.000 pe sensul de intrare și 95.000 pe sensul de ieșire, fiind înregistrată o creștere cu 10% față de același interval de timp de anul trecut.


Ca în fiecare an, cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România însă, în urma gestionării situației prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de așteptare la frontieră rareori a depășit 30 de minute.


Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul țării, pe unde au trecut aproximativ 450.000 persoane, cele aeroportuare - 260.000 persoane, dar și cele de la frontiera cu R. Moldova - 159.000 persoane și cu R. Bulgaria - 68.800 persoane.


Dintre punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II cu peste 178.000 persoane, urmat de P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 168.800 persoane, P.T.F. Borș, unde polițiștii de frontieră au verificat peste 93.700 persoane, P.T.F. Albița cu 66.000 de persoane și P.T.F. Giurgiu cu peste 31.300 de persoane. 


Deoarece urmează minivacanța de Anul Nou, în continuare vor fi menținute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere ale frontierei, sens în care peste 4.000 de polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat.


În continuare, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configurației acestora și în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.


Recomandări puncte de frontieră:


Deoarece în perioada imediat următoare mulți cetățeni români vor merge să-și petreacă Revelionul în afara granițelor, se preconizează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport în special la frontiera cu Bulgaria, dar și la cea cu Ungaria, fapt pentru care Poliția de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere ale frontierei.


La frontiera româno-bulgară sunt deschise traficului internațional 10 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier și, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe sensul de ieșire, câte 16/15 de benzi de control pe sens.


• pe raza jud. Giurgiu: 


o P.T.F. Giurgiu - Ruse


• pe raza jud. Constanța: 


o P.T.F. Vama Veche - Durankulak


o P.T.F. Ostrov - Silistra


o P.T.F. Negru Vodă - Kardam


o P.T.F. Lipnița - Kainardja pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00


o P.T.F. Dobromir - Krushar pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.


• pe raza jud. Dolj: 


o P.T.F. Bechet - Orjahovo (Bac)


o P.T.F. Calafat - Vidin


• pe raza jud. Călărași: 


o P.T.F. Călărași - Silistra (Bac)


• pe raza jud. Teleorman: 


o P.T.F. Zimnicea - Svistov (Bac)


o P.T.F. Turnu Măgurele - Nicopole (Bac)


La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier și, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe sensul de ieșire, câte 52/54 de benzi de control pe sens. Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borș și Nădlac II, recomandăm utilizarea și a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internațional de la granița de vest. De exemplu, în apropierea P.T.F. Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, pe raza județului Arad mai funcționează în regim non-stop P.T.F. Turnu și Vărșand, iar în județul Bihor, pe lângă P.T.F. Borș, sunt deschise permanent P.T.F. Salonta și Valea lui Mihai.


Participanții la trafic se pot informa cu privire la timpul mediu de așteptare in punctele de frontiera, consultând aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.


Recomandări călătorie minori


Având în vedere faptul că, în perioada vacanței de iarnă, mulți copii călătoresc în afara granițelor țării, precum și faptul că se întâlnesc situații în care minorilor li se întrerupe călătoria ca urmare a neîndeplinirii condițiilor legale, recomandăm părinților ca înainte de plecare să consulte care sunt condițiile privind călătoria cetățenilor români minori în străinătate. Acestea se regăsesc pe site-ul instituției la: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4768 secunde