Tragedie în Mediterana. Peste 100 de oameni au murit după scufundarea unei ambarcațiuni

302
Tragedie în Mediterana. Peste 100 de oameni au murit după scufundarea unei ambarcațiuni - ambarc14101000-1536670789.jpg

Articole recomandate

Peste o sută de imigranți au decedat în urma scufundării unei ambarcațiuni gonflabile în largul coastelor Libiei, a anunțat organizația umanitară Medecins Sans Frontieres, informează site-ul postului BBC News.


Organizația a comunicat că două ambarcațiuni gonflabile pline cu imigranți au plecat din Libia pe data de 1 septembrie, însă una dintre bărci s-a scufundat.

276 de persoane au supraviețuit naufragiului și au fost transportate în portul libian Khoms, la aproximativ 100 de kilometri sud-est de capitala țării, Tripoli.

Organizația susține că supraviețuitorii sunt acum ținuți în mod arbitrar în regim de detenție.

Supraviețuitorii, printre care se numără femei gravide și copii mici, au fost tratați de voluntarii MSF pentru pneumonie.

Peste 1.500 de imigranți au murit în cursul acestui an în încercarea de a traversa Marea Mediterană, potrivit Organizației Mondiale pentru Migrație (OIM).

Imigranți, care încearcă să fugă de sărăcia și violența din țările natale, sunt adesea transportați în condiții brutale, tranzacționați între diferite rețele de trafic de persoane care extorchează bani de la imigranți și supuși abuzurilor din partea bandelor criminale și autorităților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0743 secunde