TRAGEDII pe litoral. Un turist a murit înecat, alți zeci au fost salvați în ultimul moment

316
TRAGEDII  pe litoral. Un turist a murit înecat, alți zeci au fost salvați în ultimul moment - tragedii-1408981928.jpg

Articole de la același autor

Steagul roșu a fluturat, ieri, întreaga zi pe plajele din sudul litoralului, semn că scăldatul a fost interzis, din cauza valurilor periculoase. Cum era de așteptat, însă, mulți turiști au ignorat avertismentele salvamarilor și s-au aventurat în apă. Pentru o parte dintre ei, salvamarii au trebuit să intervină pentru a le salva viața!

Potrivit liderilor salvamarilor din sudul litoralului, pe plajele din Mangalia, Jupiter și Eforie, zece turiști au fost salvați în ultimul moment. Printre aceștia, și copii care intraseră în apă împreună cu părinții, ne-au precizat salvamarii. Victimele au fost transportate la spitalele din Mangalia și Constanța, unde au primit îngrijirile medicale necesare.

Din păcate, nici salvamarii și nici cadrele medicale de la ambulanță nu au mai putut să facă nimic pentru un bucureștean de 64 de ani. Acesta s-a aventurat în apă în dreptul taberei "Luminița", dar la aproximativ 30 de metri s-a înecat. Turiștii și salvamarii au sărit în ajutorul lui, scoțându-l la mal. Cadrele medicale de la Ambulanță au intervenit, efectuând manevrele de resuscitare preț de 40 de minute. Eforturile acestora au fost în zadar, medicii stabilind că a murit urmare a unui stop cardio-respirator prin submersie. Trupul neînsuflețit a fost însă adus la morga Cimitirului Central, pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului.

Salvamarii atrag atenția turiștilor să respecte indicațiile de a nu se aventura în apă, atunci când marea este agitată și să respecte indicațiile steagurilor arborate:

l steag roșu cu galben - scăldatul este permis, salvamarul este prezent.

l steag galben - scăldat permis doar înotătorilor experimentați, mare agitată.

l steag roșu - scăldatul interzis, valuri periculoase. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 August 2014
Stire din Sport : Triathlon "fără stres", la Olimp
Sâmbătă, 23 August 2014
Stire din Sănătate : Cine sunt "salvamoroșii" de pe litoral
Pagina a fost generata in 0.4299 secunde