Tragedii pe șoselele Constanței, din cauza alcoolului la volan

575
Tragedii pe șoselele Constanței, din cauza alcoolului la volan - descarceraresmurdaccident30-1347811664.jpg
Alcoolul este una dintre principalele cauze care duc la accidente rutiere grave. Deseori, șoferii se lasă pradă alcoolului și, cu fiecare pahar în plus consumat, se cred tot mai invincibili și curajoși pe șosele.

Inconștiența, neglijența și consumul de alcool au fost cauzele a patru accidente înregistrate, week-end-ul trecut, în județul Constanța. În urma acestora, nouă persoane au ajuns la spital.

Primul accident a avut loc sâmbătă dimineața, la ora 6. Iulian Mocanu, de 33 de ani, din Mihail Kogălniceanu, conducea, pe DN 2A, o Dacie, dinspre Hârșova spre Constanța. În Dorobanțu, în dreptul unei grădinițe, bărbatul a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat, punându-i în pericol și pe ceilalți trei pasageri din mașină. Oamenii legii au stabilit că șoferul băuse mult, având o alcoolemie de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, acesta avea și permisul de conducere suspendat. În urma impactului, șoferul și ceilalți pasageri, Gheorghe Dumitrașcu, de 32 de ani, Cristian Toma, de 33 de ani și Ion Hogeac, de 25 de ani, au ajuns la spital.

Familie spulberată de pe trotuar

Sâmbătă seara, în jurul orei 19.20, un accident teribil s-a petrecut în Murfatlar. Ion Mosanu, de 26 de ani, din Valu lui Traian, conducea un Hyundai pe DN3, dinspre Ciocârlia spre Murfatlar. Ajuns pe podul de la Murfatlar, care traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră, bărbatul a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, unde a accidentat o familie întreagă, care se deplasa regulamentar, pe trotuar. Se pare că accidentul a fost cauzat de explozia unui pneu, iar șoferul nu a mai putut redresa mașina. Cele trei persoane de pe trotuar, Elena Pristariu, de 24 de ani, Daniel Pristariu, de 31 de ani, și Maria Pristariu, de 5 ani, se îndreptau spre casă și mai aveau doar câteva sute de metri până la destinație. Acum, familia Pristariu este în spital, unde va rămâne ceva timp internată. Din păcate, Daniel Pristariu este în stare gravă, suferind un traumatism cranio cerebral și o luxație femuro-tibiană.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Cătălin Marin, de 22 de ani, din localitatea Dulcești, care conducea un autoturism furat, în timp ce se îndrepta spre comuna 23 August, a pierdut controlul mașinii și a intrat într-o pubelă de gunoi. Mai mult decât atât, tânărul a fugit de la fața locului, deși prietenul său, pasager în autoturism, era grav rănit. Oamenii legii au reușit să-l prindă pe șofer. În urma cercetărilor, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost arestat pentru 29 de zile și se află în prezent în arestul IPJ Constanța.

În aceeași noapte, Răzvan Gavrilă, de 26 de ani, din Ialomița, conducea un Opel pe șoseaua Constanței. Polițiștii l-au surprins și l-au tras pe dreapta, stabilindu-se, ulterior, că tânărul consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul s-a ales cu dosar penal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : A intrat cu mopedul în bordură
Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : "Trecerile morții" din Constanța
Pagina a fost generata in 0.5444 secunde