TRAGEDII RUTIERE pe șoselele Constanței de sărbători

1042
TRAGEDII RUTIERE pe șoselele Constanței de sărbători - accidentbulevardulferdinand35-1367844284.jpg
Sângele a curs gârlă pe șoselele din Constanța în primele zile ale lunii Mai. Dacă anul trecut, în aceeași perioadă, o singură persoană a decedat în evenimente rutiere, acum, accidentele grave s-au ținut lanț, patru persoane pierzându-și viața. 

Polițiștii de la Rutieră spun că cele mai multe accidente rutiere s-au petrecut din cauză că șoferii nu au respectat regulile elementare de circulație. "Principalele cauze ale accidentelor rutiere din această perioadă au fost viteza excesivă și neatenția în conducere. Ne-am făcut griji pentru fluxul mare de turiști, mai ales din cauza stațiunilor, a Drumului Național 39, Constanța - Vama Veche, și al Drumului Național 22, Ovidiu - Tulcea. Cele mai multe dintre accidentele grave au fost în zonele Băneasa, Medgidia, Cernavodă, în care au fost implicați localnicii, nu turiștii. Dacă nu era această minivacanță, în care oamenii au fost liberi, multe dintre aceste accidente rutiere nu s-ar fi petrecut", precizează Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.

Astfel, nu mai puțin de 26 de accidente rutiere au avut loc de pe 1 Mai și până în prezent, soldate cu 4 morți, 3 răniți grav și 32 de răniți ușor. Deși anul trecut, în aceeași perioadă, au avut loc tot atâtea accidente rutiere, o singură persoană a decedat, nouă persoane au fost rănite grav și alți 25, răniți ușor.

Accidente rutiere stupide

Primul eveniment nefericit a avut loc în dimineața zilei de 1 Mai. Cristian Șerban, de 36 de ani, din Medgidia conducea pe drumul județean 222, dinspre localitatea Peștera către municipiul Medgidia. Ajungând la kilometrul 160, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, respectiv ceață densă, bărbatul a pierdut controlul direcției de mers către stânga sensului de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma accidentului, șoferul a murit pe loc. 

Dar de vină nu sunt numai conducătorii auto, ci și pietonii! Ei nu se asigură atunci când traversează drumurile și devin, tot mai des, victime în accidente rutiere. Un exemplu nefericit de acest gen s-a petrecut la Constanța, pe 2 Mai. Tragedia a avut loc pe bulevardul Soveja. O copilă de 11 ani a traversat strada la întâmplare. Șoferul unui autoturism de lux nu a putut să o evite, așa că a lovit-o violent, fata fiind proiectată sub un alt autoturism, parcat. Imediat, la fața locului au sosit zeci de rude ale victimei, de etnie romă, care au vrut să-și facă singure dreptate. A fost nevoie de șase echipaje ale poliției, dar și de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale pentru ca spiritele să se calmeze. Totul, în timp ce medicii încercau să o resusciteze pe fată. În ciuda eforturilor, din cauza rănilor grave, copila a murit la spital.

Avea permis pentru o altă categorie de autovehicule

O altă tragedie a avut loc în prima zi de Paști, pe 5 Mai. Memet Memet, de 60 de ani, din Băneasa, conducea o Dacia 1310 pe DN 3, în afara localității Băneasa, către Ostrov. Ajungând la kilometrul 139, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, bărbatul a pierdut controlul volanului și a intrat din plin într-un copac. În urma impactului, atât șoferul, cât și pasagerul din dreapta față, Bilent Osman, de 42 de ani, din Băneasa, au murit pe loc. Marian Chirea, de 44 de ani, din aceeași localitate, a fost transportat de urgență cu un elicopter SMURD la spital, unde se află în stare gravă. La sosirea medicilor SMURD, pacientul era inconștient, prezenta multiple fracturi și era instabil hemodinamic și respirator. Echipajul SMURD l-a sedat, intubat și drenat toracic în plin câmp. În urma cercetărilor, polițiștii rutieri au descoperit că șoferul mașinii, Memet Memet, nu avea permis de conducere pentru categoria de autovehicule pe care o conducea, ci avea permis de conducere pentru categoria C.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Mai 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.2835 secunde