Tragediile rutiere din Lazu și de pe strada Mircea puteau fi evitate? Poliția să anunțe vitezele Mercedesului și Audi-ului Q5!

11897
8
Tragediile rutiere din Lazu și de pe strada Mircea puteau fi evitate? Poliția să anunțe vitezele Mercedesului și Audi-ului Q5! - accident-1515752073.jpg
Scriam, într-o ediție anterioară, că vom urmări cu atenție modul în care se vor finaliza anchetele Poliției în cazul accidentelor rutiere petrecute pe finalul anului trecut, de la ieșire din localitatea Lazu și de la Constanța, la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân și Decebal. 


Ce au comun cele două cazuri? În primul rând, s-au înregistrat victime. O femeie a murit în accidentul din Lazu și alți doi tineri în cel de la Constanța. În al doilea rând, conducătorii autoturismelor în care au existat persoane decedate au greșit (cazul Lazu: nu s-a asigurat sau a estimat în mod eronat în momentul în care a schimbat banda de mers; cazul Mircea: nu a oprit la indicatorul Stop). Și în cel de-al treilea rând, ambii șoferi care au izbit mașinile care le-au răsărit în față circulau cu viteză. 


Ei bine, am ajuns la un punct sensibil. Cel al vitezelor cu care s-a circulat. Din start am spus că șoferii mașinilor în care au existat morți au greșit. Dar oare aceste tragedii puteau fi evitate? 


Am discutat despre acest subiect cu un expert auto și acesta mi-a întărit convingerea personală. 


"Da, în ambele situații, tragediile puteau fi evitate. Elocvente vor fi rapoartele poliției, care vor stabili cu ce viteze au circulat automobilele. Fără doar și poate, dacă în ambele situații se circula cu viteza admisă pe porțiunea de drum, nu s-ar fi înregistrat persoane decedate. Poate că accidentele nu ar fi putut fi evitate, dar probabilitatea de înregistrare de pierderi de vieți omenești ar fi tins către 0", a explicat expertul auto. 


Așadar, se ridică o mare întrebare: ar mai fi murit oameni dacă șoferul Mercedesului ar fi circulat prin Lazu cu 70 de kilometri la oră, iar cel al Audi-ului Q5 ar fi rulat cu 60 km/h pe strada Mircea din Constanța? 


Cel puțin în cazul accidentului din Lazu, poliția a anunțat că șoferul Mercedesului, Dragoș Andrei Ionescu, este parte vătămată în dosar. 


Dar viteza, ce facem cu viteza? Mircea Băsescu, martor al evenimentului, declara la vremea respectivă: "A trecut pe lângă mine în viteză, mamăăăă ce viteză…". 


În ambele cazuri, accidentele au fost surprinse de camere video ale unor agenți economici din zonă, care indică faptul că atât Mercedesul, cât și Audi-ul Q5 circulau cu viteză. Cât de mare? Sunt voci care spun că acul ar fi trecut bine-bine de 100 km/h. Noi așteptăm răspunsul oficial al Poliției, la finalizarea anchetei! 




Comentează știrea

Pentru tine curiosule
12 ianuarie 2018
Accident cu morti

Nu politia intocmeste si stabileste raportul care constata viteza. Politia intocmeste un proces verbal cu ce gaseste la fata locului. Audiaza martorii si persoanele implicate, aduna probe dupa care un expert auto desmnat de judecatorie intocmeste raportul de expertiza constatatoare a votezei in urma masuratorilor la fata locului, a modului cum au ramas masinile dupa producerea accidentului, avariile suferite de autoturisme. Se mai aduna cateva documente oficiale dupa care in functie de cele constatate se incadreaza faptele se intocmeste un referatul cu propunere corespunzatoare si se inainteaza procurorului care ia decezia finala. Toate dosarele penale se inregistreaza la parchet si se efectueaza sub coordonarea procurorului care are respectiva unitate de politie in arondare. Asta pentru tine.

Gogu
13 ianuarie 2018
Legi foarte blande intr-o tara condusa de infractori !

Cu mai mult de 50 Km/h fata de limita legala , adica peste 100 in oras si 180 pe autostrada ...tentativa de omor si puscarie , iar daca s-a produs si un accident soldad cu deces minim 20 de ani de puscarie , daca esti si baut si deasemenea au vost victime ...puscarie pe viata ! Ia sa vedem .....scade sau creste procentul accidentelor grave ?

Cartita
13 ianuarie 2018
Surse

Mercedesul 170km/h, impactul a avut loc in jurul vitezei de 135-145km/h Pentru Q5-ul se estimeaza 120km/h momentul impactului.

Costel
15 ianuarie 2018
viteza

Cu tot respectul..............in afara faptului ca a condus cu viteza ce vrei sa ii reprosezi . S-a inregistrat victima in cealalta masina din cauza soferitei care a schimbat banda de mers ..........greseala este a ei .V-ati pus intrebarea cati alti soferi poate au tot franat sau au evitat in ultimul moment cu o astfel de soferita care nu stie sa conduca dar vrea .............

Cristi
15 ianuarie 2018
pierderi

O sa spuneti ca viata nu are pret.......ok . Dar v-as intreba acea "tanti " care a schimbat banda de mers ca o ............. ar putea suporta toate cheltuielile adica combustibilul consumat de cele cateva sute de masini care au stat blocate in trafic si cele care au fost nevoiete sa ocoleasca doar ptr. ca ea nu a fost capabila sa conduca acea panarama de masina

Relu
15 ianuarie 2018
ptr Gogu

Nea Gogu daca asta e numele tau sa sti ca asta ti-se potriveste . Asta cu viteza si infractori e o prostie ca si tine , Are dreptate domnul Cristi cand spune ca acea doamna conducea o panarama de masina . In opinia unora ca si tine durerea principala este ca acel pusti conducea o masina pe care multi dintre voi nu isi permit sa o viseze si pe voi invidia va face sa nu ganditi rational.........doamna cu Sandero vinovata 100% nu alti ca nu o protejat-o pe ea in trafic

Lucifer
30 ianuarie 2018
Pentru Costel si Cristi

Mai băieți, voi gândiți? Cum puteți spune ca e vina soferiței, când un dement vine cu peste 100 km/h din spate si o omoară in mașina? Nu contează ce mașina avea femeia, putea sa fie si pe un scuter. Descreieratului ăla e vinovat si va face pușcărie pentru omor. Înainte de a-mi da vreo replica cretina, rumegati problema mai bine....

Aurash01
4 februarie 2018
Culpa comuna

Imi place sa vad ca prostia uneori doare. Prostia se plateste in viata. Uneori chiar cu viata. Este simpla situatia. A platit cu viata o manevra negandita. Ea n`a respectat legea. El daca ar fi respecat legea ar fi lovit-o si ar fi fost el "victima" cu avarii. Dar si el a gresit, depasind viteza. Culpa comuna. Ea si-a ales cel mai prost moment sa fie proasta cand un alt prost si`a ales cel mai prost moment sa aibe o viteza normala in orice alta tara mai putin in codru` asta de Romania.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5625 secunde