Traian Vasea vrea să părăsească țara pe o perioadă de încă șase luni

535
Magistrații de la Tribunalul Constanța sunt circumspecți cu privire la noua solicitare a lui Traian Vasea de a părăsi teritoriul României pentru a se trata la clinicile din străinătate. Judecătorii i-au mai dat voie inculpatului, în această vară, să se deplaseze, timp de două luni, la o clinică din Germania, unde a fost tratat pentru afecțiunile de la inimă și coloană.
Ieri, Vasea a solicitat ridicarea interdicției de a părăsi țara pe o perioadă de încă șase luni, respectiv în intervalul 2 noiembrie 2010 - 1 mai 2011, pentru a fi tratat, în continuare, pentru problemele de care suferă, la clinicile din Germania. Potrivit avocaților lui, în cele șase luni pe care ar trebui să le petreacă în Germania, Traian Vasea ar trebui să suporte patru intervenții chirurgicale.
În susținerea cererii formulate, avocații au depus la dosar o serie de documente medicale din străinătate, dar și o scrisoare medicală întocmită, recent, de un cardiolog constănțean.
Procurorul de ședință a cerut instanței ca Traian Vasea să fie supus, totuși, unei expertize medico-legale, din care să reiasă dacă deplasarea lui în străinătate este musai necesară în următoarea perioadă de timp.
Judecătorii au considerat că actele medicale aflate la dosar nu sunt suficiente pentru ca instanța să-și poată face o părere vizavi de necesitatea inculpatului de a pleca din nou din țară pentru a se trata în străinătate. Așa se face că ei au achiesat la punctul de vedere al procurorilor și au dispus ca, până la data de 1 noiembrie, Traian Vasea să fie supus unei expertize medico-legale la Serviciul de Medicină Legală (SML) Constanța. Abia după ce medicii de la SML își vor spune punctul de vedere magistrații se vor pronunța cu privire la cererea formulată de Traian Vasea.
Bărbatul este judecat, alături de fratele său - Mihăiță Vasea și alți inculpați pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, loviri sau alte violențe și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.
Anchetatorii au stabilit că, timp de doi ani, grupările "Frații" și "Spaniolu’" s-au răfuit ori de câte ori au avut prilejul, fie pentru reglarea unor conturi, fie pentru alimentarea unor orgolii personale de impunere a supremației uneia în detrimentul celeilalte grupări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4272 secunde