TRANSFĂGĂRĂȘANUL ar putea fi închis din nou, după ce o stâncă de 1.000 de tone s-a prăbușit

203
TRANSFĂGĂRĂȘANUL ar putea fi închis din nou, după ce o stâncă de 1.000 de tone s-a prăbușit - transfagarasan-1498045179.jpg

Articole recomandate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat azi că Trănsfăgărășanul ar putea fi închis după ce o stâncă de aproximativ 1.000 de tone s-a prăbușit la kilometrul 126.

Stânca s-a oprit la marginea șoselei și nu a afectat șoseaua, potrivit CNAIR, informează news.ro. 


"La partea superioară a acestui bloc de stâncă se află încă două stânci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabilă a drumului și implicit siguranța participanților la trafic", se arată în comunicat.

Reprezentanții CNAIR au anunțat că au inițiat măsuri în vederea asigurării circulației în condiții de siguranță și au introdus semnalizarea provizorie de restricționare și monitorizare a zonei.

"Precizăm că în eventualitatea creșterii gradului de risc, CNAIR va propune închiderea circulației rutiere, prioritară fiind protejarea vieții și integrității corporale a celor care tranzitează zona în aceste zile", se arată în comunicat.

CNAIR a anunțat recent că se redeschide traficul pe Transfăgărășan între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscu Negru (județul Argeș), cu aproape două săptămâni mai repede decât în alți ani.

DN 7C - Transfăgărășan face legătura între județele Sibiu și Argeș și este închis, anual, între 1 noiembrie și 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și kilometrul 131 (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), pe celelalte porțiuni circulația fiind permisă tot timpul anului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3366 secunde