Transportatorii fac presiuni după decizia Curții Europene de Justiție

265
Transportatorii  fac presiuni  după decizia Curții Europene de Justiție - transportatorii-1513871136.jpg
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) anunță că transportatorii așteaptă Ordonanță de Urgență pentru a modifica legislația românească în concordanță cu decizia Curții Europene de Justiție, care a declarat că activitatea UBER este serviciu de transport.

"Așteptăm de mai mulți ani această OUG care să oprească pirateria și activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale. Premierul trebuie să țină cont și de Curtea Europeană de Justiție, a cărei decizie arată că activitatea UBER este de taximetrie, nu de platformă digitală. Noi ne menținem punctul de vedere și așteptăm cu interes hotărârea premierului", a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Peste 10.000 de taximetriști și transportatori rutieri de persoane din București și alți peste 40.000 din toate marile orașe ale țării așteaptă materializarea acestei OUG promise de 3 ani, pentru scoaterea în afara legii a celor care fac transport neautorizat și nelicențiat, periclitând atât activitatea firmelor care respectă legislația în vigoare, cât și viața persoanelor care folosesc transportul rutier.

În România, sunt 110.000 de transportatori, însemnând cei care fac transport în regim de taxi și închiriere, precum și cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate. Toți acești transportatori sunt piratați zi de zi de cei care fac concurență neloială și fraudă fiscală. Transporturile rutiere aduc anual 4,7% din PIB.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5299 secunde