Trei ani și trei luni de închisoare cu suspendare pentru trafic internațional de droguri

1399
Valentin Cristian David, zis "Biți", și-a retras, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța, apelul declarat împotriva deciziei magistraților de la Tribunal prin care a fost condamnat la pedeapsa de trei ani și trei luni de închisoare cu suspendare condiționată, pentru trafic internațional de droguri. Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Tânărul de 21 de ani, fost student al Facultății de Management din cadrul Universității "Spiru Haret", din Constanța, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de trafic internațional de droguri. Ulterior, magistrații l-au pus în libertate.
Valentin Cristian David, căruia i se zice și "Biți", a trimis, pe 21 noiembrie 2008, pe numele unui prieten de-al său, din Franța în România, un colet care conținea 2,107 kg de rezină de canabis. La data de 2 decembrie 2008, de la sediul Poștei ATLASSIB, din Constanța, a fost ridicat de către procurori coletul "buclucaș" - respectiv o pungă din plastic, în care erau ascunse drogurile cu pricina.
Imediat, oamenii legii i-au ridicat pentru audieri pe Valentin Cristian David și pe prietenul lui, Cosmin Cristian Bortan, și el tot fost student la Universitatea "Spiru Haret", pe numele căruia David a expediat coletul din Franța.
În urma audierilor, procurorii DIICOT Constanța au demarat urmărirea penală doar împotriva lui David, deoarece el a recu-noscut că a cumpărat drogurile din Franța, "pentru că era mai ieftin și pentru consum propriu". Din calculele sale, cele două kilograme urmau să îi ajungă doi ani de acum încolo.
"La noi drogurile sunt scumpe, iar eu sunt consumator și m-am gândit să le procur din străinătate pentru că sunt mai ieftine" - a declarat David în fața anche-tatorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3002 secunde