Trei migranți afgani, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

322
Trei migranți afgani, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni - 1622626143285negruvodas4-1622629214.jpg

Articole de la același autor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă au depistat trei cetăţeni afgani care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat în România, ascunși în semiremorca unui automarfar.

Marți, 1 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în Moldova, la volanul căruia se afla un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 49 de ani. Autocamionul transporta, conform documentelor, electrozi, din Turcia pentru o firmă din R. Moldova.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că prelata semiremorcii era tăiată, iar verificările cu aparatura specifică din dotare (sonda CO2 şi MicroSearch - aparat care detectează bătăile inimii) au semnalat prezenţa unor persoane în compartimentul pentru mărfă. Poliţiştii de frontieră au deschis automarfarul şi în interior au fost descoperiți ascunşi trei tineri, în vârstă de 18, respectiv 21 ani.

Din declarațiile acestora a reieșit faptul că sunt cetăţeni afgani şi intenționau să ajungă în Germania. Aceştia au mai declarat că s-au ascuns în semiremorcă după ce au tăiat prelata acesteia, profitând de neatenţia şoferului.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cercetările sunt continuate de autoritățile de frontieră bulgare.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1288 secunde