Polițiștii de frontieră, suprasolicitați de migrația ilegală

Marţi, 01 Iunie 2021, 19:13
130
Polițiștii de frontieră și personalul de la Inspectoratul General pentru Imigrări este „suprasolicitat și epuizat de miile de ore suplimentare, miile de delegări dispuse și de volumul activităților”, în contextul în care migrația ilegală a străinilor este în creștere în țara noastră. Semnalul de alarmă este dat de Sindicatul Europol care afirmă că trebuie angajați un număr mai mare de polițiști de frontieră.

„Migrația ilegală a străinilor în România nu este un subiect de actualitate, acest fenomen este în creștere în ultimii ani, însă s-a intensificat începând cu 2016. România este în majoritatea cazurilor o țară de tranzit în drumul migranților spre Europa de Vest, dar o bună parte dintre migranți a ajuns să petreacă lungi perioade de timp și pe teritoriul țării. Deși migrația ilegală s-a intensificat în mod alert în fiecare an, situația privind personalul care gestionează această situație a rămas aproximativ la fel”, a afirmat Cosmin Andreica, liderul Europol.

Sindicaliștii atrag atenția asupra factorilor care au dus la suprasolicitarea angajaților din structurile Ministerului Afacerilor Interne: valul de pensionări – „numai în primele patru luni ale lui 2021 au încetat raporturile de serviciu peste 8.000 de polițiști, iar numărul celor care intenționează să se pensioneze este în continuă creștere, ca urmare a lipsei de predictibilitate a Legii pensiilor militare”, subdimensionarea statelor de organizare, volumul excesiv de muncă etc. Pagina a fost generata in 0.2742 secunde