Trei militari răniți în Afganistan, înaintați în grad de ministrul Apărării

344
Militarii Daniel Porumb, Ionuț Butoi și Marius Bertoni Taifas, răniți în timpul misiunilor din Afganistan sau Irak și aflați încă la recuperare la Spitalul Militar Central, au primit medalii și au fost avansați în grad de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, pentru a beneficia de o pensie mai mare.
Astfel, cei trei militari au fost vizitați, ieri, la Spitalul Militar Central, de ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, și de premierul Emil Boc, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Cei doi oficiali au discutat cu soldații și cu medicii care îi îngrijesc despre starea lor de sănătate.
Ministrul Oprea i-a avansat în grad pe cei trei militari: Daniel Porumb și Ionuț Butoi au fost promovați în corpul subofițerilor Armatei Române, cu gradul de sergent în rezervă, iar Marius Bertoni Taifas a fost înaintat la gradul de sergent-major. De asemenea, celor trei le-au fost acordate medalii din partea Guvernului.
Fruntașul Daniel Porumb a fost rănit în Irak, pe 14 aprilie 2007, în timpul unei misiuni de patrulare. Fruntașul Ionuț Butoi a fost rănit în Afganistan, pe 31 august 2008, după ce transportorul amfibiu blindat, în care se afla alături de alți trei militari, a trecut peste un dispozitiv improvizat. Marius Bertoni Taifas a fost rănit în Afganistan pe 21 noiembrie 2009, în urma unui atac cu rachetă ce a avut loc în Kandahar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 21 Ianuarie 2010
Stire din Eveniment : Iarna pe ulițele constănțene
Pagina a fost generata in 1.973 secunde