Trupul neînsuflețit al actorului Eugen Mazilu, depus la Teatrul "Oleg Danovski"

825
Trupul neînsuflețit al actorului Eugen Mazilu, depus la Teatrul
Constănțenii care doresc să-și ia un ultim bun rămas de la actorul Eugen Mazilu pot face acest lucru și astăzi. Trupul neînsuflețit va fi depus în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" la ora 9.00, au anunțat reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Slujba de înmormântare are loc tot astăzi, la ora 13.30, la biserica cimitirului central.Eugen Mazilu s-a născut pe 9 august 1949, la Constanța. A absolvit IATC I. L. Caragiale, în 1972. A debutat pe scena Teatrului Eminescu din Botoșani, iar în 1973 a devenit actor al dramaticului constănțean. "De atunci, spectacol după spectacol, a fost mai în fiecare seară prezent cu talentul și voioșia sa în fața publicului constănțean, sau în turnee și deplasări. Teritoriul artistic pe care s-a exprimat cu strălucire a fost de regulă cel al comediei. A creat cu umor, inteligență, duh și geniu o galerie de personaje de neuitat", subliniază reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

A fost director al Teatrului Dramatic Constanța între anii 1985 - 1990. "A fost un om onest, cu personalitate, curajos, exprimându-se peste tot și față de oricine cu o sinceritate dezarmantă. A fost un coleg bun și generos. Un om veșnic vesel, plin de nerv, risipind peste tot vorbe de duh și voioșie, ca un neobosit spiriduș histrionic, gata oricând să dea un bobârnac savantelor tristeți ale scenei pentru a ne reaminti tuturor că trăim în lumea minunată a teatrului", așa și-l vor aminti mereu colegii de la Teatrul de Stat Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3813 secunde