Tudorel Toader: "Încă nu a intrat nimeni în arhiva SIPA"

70
Tudorel Toader:

Articole recomandate

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a precizat că încă nu a intrat nimeni în arhiva SIPA, întrucât comisia pentru această arhivă nu a fost constituită, scrie News.ro, potrivit Digi24.


Tudorel Toader face această precizare după ce președintele UNJR, judecătoarea Dana Gîrbovan, a spus sâmbătă că "în aceste momente de nebuloasă politică o comisie formată numai din oameni numiți politic și sub autoritate politică intră în arhiva SIPA".


"Simple precizări: 1. Comisia pentru arhiva SIPA nu a fost constituită, prin urmare încă nu a intrat nimeni în arhivă ! 2. Voi solicita CSM să se consulte cu asociațiile profesionale, apoi să detașeze un judecător sau procuror care, timp de trei ani, să facă parte din comisia pentru arhiva SIPA!", a scris, astăzi, Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.


Președintele UNJR, judecătoarea Dana Gîrbovan, a spus că "în aceste momente de nebuloasă politică o comisie formată numai din oameni numiți politic și sub autoritate politică intră în arhiva SIPA și au, implicit, acces necontrolat la informațiile de acolo" și a întrebat noua conducere a SGG cine din această instituție, după publicarea HG 410/2017, a intrat în arhiva SIPA și pe cine va delega să intre mai departe în arhivă.


Noul șef al SGG, fostul premier Victor Ponta, i-a răspuns lui Gîrbovan asigurând-o că "absolut nicio decizie nu va fi luată fără o serioasă consultare cu reprezentanții magistraților".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2821 secunde