UDTR i-a premiat pe elevii care promovează limba maternă

202

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat sâmbătă, 15 iunie, concursul "Frumoasa mea limbă maternă", faza națională, destinat elevilor de etnie turcă. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice și Inspectoratul Școlar Județean și a fost găzduit de sala "Remus Opreanu" a Prefecturii Constanța.

În concurs, s-au înscris elevi care studiază limba maternă, turcă, în școlile din județul Constanța, cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, recitare și teatru, reunind elevii care au promovat faza județeană a competiției organizată în luna mai a acestui an.

Juriul concursului a fost format din Osman Fedbi, președinte UDTR, Iusein Ibram, deputat UDTR, Murat Actuan, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură, Aidun Curt-Mola, consilier superior în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, și Leila Hagi-Salim, consilier la Prefectura Constanța.

În debutul concursului, prof. Icbal Anefi, inspector de limba turcă în cadrul ISJ Constanța, i-a premiat pe profesorii care i-au pregătit pe elevii calificați la faza națională a competiției. Premierea a avut loc în prezența subprefectului Iucsel Selamet.

Prezent la eveniment, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Fusun Aramaz, a înmânat diplome profesorilor Ene Ulgean, Subihan Iomer, Aisel Arif, Nurdan Bolat, Omer Bozatli, Ozgur Kivanci, Cherim Sibel și Selda Hagi Ibram, directorul grădiniței bilingve româno-turce "Zubeydie Hanim".

La secțiunea recitare, clasele I-IV, pe primele locuri s-au clasat elevii Husein Nur, Școala Gimnazială nr. 30 "Gh.Țițeica", Bolat Onurkan, Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea" și Sali Selen, Școala "Mircea Dragomirescu" din Medgidia. La aceeași secțiune, clasele V-VIII, au urcat pe podium următorii elevi: Tener Bek Sibel, dinTuzla, Dogan Ali Kemal, Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea", Sercan Melis Aleyva, Colegiul "Kemal Ataturk" din Medgidia. Tot la secțiunea reci-

tare, clasele IX-XII, pe primul loc s-a clasat Amet Elif, Colegiul "Kemal Ataturk" din Medgidia, urmată de Iusuf Ayda, Liceul Teoretic "Ovidius", și Aylin Apti, LPS "Nicolae Rotaru". La secțiunea teatru, locul I a fost adjudecat de elevii Colegiului "Kemal Ataturk" din Medgidia.

Elevii clasați pe primele locuri, la ambele secțiuni, au primit premii din partea UDTR. Conform declarațiilor organizatorilor, toți premianții vor participa la tabăra de limba maternă organizată, în această vară, de Uniunea Democrată Turcă din România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4479 secunde