Înmormântat în cimitirul din Eforie Sud

Ultima cortină și ultimele aplauze pentru actorul Nicu Constantin

1953
Ultima cortină și ultimele aplauze pentru actorul Nicu Constantin - 367fa572c7af343a43e2dbc5cbaef903.jpg
Actorul Nicu Constantin a fost înmormântat, sâmbătă după-amiază, în cimitirul din Eforie Sud, în prezența a peste o sută de persoane.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului a ajuns de la București la casa părintească din Eforie Sud, sâmbătă, în jurul orei 11,30, fiind întâmpinat de familie, rude, prieteni și localnici care au dorit astfel să-i aducă un ultim omagiu maestrului.
Printre alții, la funeralii a parti-cipat și actorul Jean Constantin care a spus că are multe amintiri frumoase cu Nicu Constantin, din turneele făcute împreună pe litoral.
Slujba religioasă a avut loc la Biserica "Nașterea Sf. Ioan Botezătorul", lăcașul de cult unde Nicu Constantin a și fost botezat în urmă cu 70 de ani și a fost ofi-ciată de un sobor de preoți condus de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.
După două ore, sicriul a fost scos din biserică, iar cortegiul s-a îndreptat spre cimitirul din localitate. Aici, actorul Tudorel Filimon a transmis un cuvânt de adio din partea foștilor colegi de teatru ai lui Nicu Constantin, iar în momentul în care coșciugul a fost coborât în groapă cele peste o sută de persoane prezente la funeralii au început să aplaude.

Traian Băsescu și rapidiștii regretă moartea lui Nicu Constantin
Nicu Constantin, în vârstă de 70 de ani, a murit, marți, în urma unui stop cardiorespirator, după ce a fost internat timp de peste patru luni la Spitalul Clinic Militar de Urgență din capitală, pentru suferințe pulmonare severe. Joi și vineri, admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu, trupul acestuia fiind depus la Biserica Icoanei din Capitală.
Printre cei care și-au exprimat regretele s-a aflat și președintele României, Traian Băsescu, care a transmis un mesaj de condo-leanțe familiei actorului.
"În aceste momente de mare tristețe, doresc să transmit sincere condoleanțe familiei actorului Nicu Constantin și tuturor celor apropiați. Întreaga sa activitate artistică, de peste 50 de ani, va rămâne în amintirea noastră, a celor care l-am prețuit pentru măiestria și devotamentul cu care a slujit scena și filmul românesc. Dumnezeu să-l odihnească!", este mesajul transmis de președintele Traian Băsescu familiei regretatului actor și apropiaților acestuia.
De asemenea, Traian Băsescu a trimis și o coroană de flori prin care transmitea "Sincere regrete!".
Și reprezentanții echipei FC Rapid București și membrii Clubului Aristocratic Rapid au deplâns moartea actorului Nicu Constantin, considerându-l pe marele dispărut un simbol al lumii artistice și, deopotrivă, al iubirii pătimașe pentru formația din Giulești.
De altfel, în momentul înmor-mântării, la intrarea în cimitirul din Eforie Sud, suporterii echipei Rapid au afișat un banner pe care scria "Rapidiștii nu te vor uita", actorul fiind un mare susținător al echipei feroviare. Mai mult, înainte ca sicriul să fie coborât în groapă, la picioarele maestrului a fost pus un fular al echipei Rapid București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1729 secunde