Un bărbat a murit de la naftalină, alte patru persoane au fost spitalizate

459
Un bărbat a murit de la naftalină, alte patru persoane au fost spitalizate - naftalinapastile50gr900x55084687-1576703644.jpg

Articole de la același autor

Tragedie în județul Prahova acolo unde o persoană și-a pierdut viața și alte patru au fost transportate de urgență la spital. Totul s-a petrecut din cauza unei intoxicații cu o substanță necunoscută inițial.


Un bărbat în vârstă de 75 de ani a murit și alte patru persoane au fost transportate de urgență la spital din cauza unei intoxicații cu naftalină, anunță România TV.

Moartea a survenit deoarece dulapul se afla poziționat lângă sobă, iar naftalina s-a încălzit. Aceasta a început să emane un miros înțepător, dar pe care oamenii nu l-au sesizat pentru că dormeau.


Pompierii din Prahova au fost solicitați să intervină în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 02.00 în satul Salcia, din Prahova, după ce patru persoane manifestau o stare generală de rău. Una dintre persoane a fost declarată decedată de către echipajul medical sosit la fața locului.

Naftalina este un toxic hemolizant - produce leucocitoză, anemii, hepatotoxic, nefrotoxic, iar la nivel ocular generează cataractă. În caz de ingerare (copii) se produc tulburări digestive, uneori hipotensiune și deshidratare. La o doză de 30g apare coma, deseori urmată de convulsii. La indivizii cu anumite afecțiuni medicale se declanșează mai ușor hemoliza, icter hemolitic și nefropatie tubulară. Inhalarea vaporilor produce cefalee, grețuri, transpirații, lezare renală, nevrită optică (cataractă).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7545 secunde