Un bătrânel a fost jefuit de 9.000 de lei

339
Două persoane care au înșelat un bătrân pe care l-au lăsat fără bani sunt căutate de polițiștii de la Secția 5.
În cursul zilei de luni, Dumitru Simion, de 84 de ani, se plimba pe strada Pandurului din Constanța. La un moment dat, bătrânul a fost acostat de două persoane, un bărbat și o femeie, care l-au rugat să-i găzduiască la el pentru o noapte pe motiv că nu ar fi din Constanța și că au venit în oraș deoarece au o rudă internată în spital. Bărbatului i s-a făcut milă de cei doi și le-a spus că îi primește cu mare drag. El a fost luat de pe stradă în mașina în care se aflau cei doi și s-au deplasat cu auto-turismul până la locuința bătrânului. Fără să se gândească la ceva rău, Dumitru Simion nu a notat numărul de înmatriculare al mașinii.
Ajunși în casa omului, cei doi l-au rugat pe bătrân să-i împrumute cu 3.000 de lei, deoarece nu au decât valută. Pentru a fi cât mai convingători, ei i-au arătat un teanc de bancnote a 50 de euro și i-au promis că îi lasă gaj valuta până se întorc de la spital. Deoarece avea doar 2.000 de lei în portofel, bătrânul i-a lăsat pe cei doi într-o cameră și s-a dus în alta, de unde a mai luat 1.000 de lei, dintr-o cutie.
După câteva ore, bărbatul și femeia au părăsit locuința lui Simion. În momentul în care și-a dat seama că aceștia nu se mai întorc, bătrânul a observat că, de fapt, în portmoneul pe care îl lăsaseră gaj se afla un săpun și mai multe hârtii fără valoare.
Totodată, bătrânul nu a mai găsit nici suma de 9.000 de lei care rămăsese în cutia situată în cealaltă cameră. Miercuri, el s-a dus la polițiștii de la Secția 5 unde a reclamat fapta.
Ținând cont de această înșelătorie, oamenii legii trag un semnal de alarmă și recomandă oamenilor să evite accesul persoanelor necunoscute în locuiță, care vând diverse produse, ori solicită anumite favoruri, încercând să înșele vigilența victimelor, pozând în oameni serioși.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0436 secunde