Un cerșetor a bătut crunt un om al străzii și i-a amputat parțial mâinile și picioarele

252
Un cerșetor a bătut crunt un om al străzii și i-a amputat parțial mâinile și picioarele - cruzime-1689346953.jpg

Articole de la același autor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a solicitat arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui cerşetor în vârstă de 20 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de “loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, după ce a bătut un om al străzii, care din cauza loviturilor a decedat două săptămâni mai târziu.

Potrivit procurorilor, în timp ce se afla pe spaţiul verde de lângă Teatrul Naţional Iaşi, pe fondul consumului de alcool şi stupefiantelor, cerşetorul a bătut un om fără adăpost pe care îl suspecta că a vrut să îi fure banii. Loviturile au fost atât de puternice încât i-ar fi amputat parţial mâinile şi picioarele. Decesul persoanei fără adăpost ar fi survenit două săptămâni mai târziu, deoarece în cădere acesta s-a lovit cu capul de dalele de piatră, scrie Agerpres.
 

„În fapt, s-a reţinut din mijloacele de probă administrate în cauză că în după-amiaza zilei de 24 iulie, în timp ce se afla pe spaţiul verde din proximitatea Teatrului Naţional Iaşi, pe fondul consumului de alcool, stupefiante (prenandez, etnobotanice) şi a suspiciunii că victima C.I. (persoană fără adăpost) îi fura banii pe care el îi obţinea din cerşit, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu mijloace contondente (membrele amputate parţial şi picioarele) în zona feţei, capului şi a coloanei cervicale, determinând căderea acesteia cu extremitatea cefalică frontală pe un plan dur (blocuri de piatră aflate pe iarbă), cauzându-i leziuni ce au determinat decesul acesteia la data de 7 iulie”, se menţionează într-un comunicat de presă.
 

Vineri, cerşetorul a fost dus la audieri şi, ulterior, reţinut pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”. 


„Numitul G.N. a comis fapta având discernământul păstrat. Acesta a fost audiat la data de 14 iulie în calitate de inculpat, apoi a fost reţinut pentru 24 de ore, începând cu ora 13,50. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale sau luarea altor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menţionează în comunicatul de presă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1437 secunde